TAN Afdeling Zuid  TAN sticker 50 jaar bijgesneden
 
 
 

Sleuteldag in Grubbenvorst - Stuurinrichting 11-2-2023

Op 11 februari was er weer een sleuteldag, deze keer bij onze verzekeringsagent Hans van de Brandt in ’t Modderpetje in Grubbenvorst.
Deze keer zonder Malle Babbe en het rondschuimend bier zoals gebruikelijk bij de avond voor de aspergerit.
Nee, het onderwerp van deze bijeenkomst was veel minder muzikaal en stukken serieuzer: het ging over de stuurinrichting van onze Traction Avant.

Lees meer...

Driemaal is scheepsrecht: Hemelvaartweekend in Frankrijk

 

Dan wat algemene info, zeker ook voor degenen, die in 2020 nog niet besloten hebben om mee te gaan.

Ons doel is camping La Samaritaine in Buzancy. Een klein Frans dorpje ongeveer 40 km onder Sedan en gerekend vanaf Eindhoven ruim 310 km.

Lees meer...

Sleuteldag in Grubbenvorst - Electra 13/12/2019

 

Deze sleuteldag – in de december maanden als vast pandoer – in de locatie van Hans van den Brandt in Grubbenvorst stond in het teken van een elektra special. Het onderwerp, waarmee we starten, was de demonstratie van garage Chateau Deux Chevaux te Beesd, bij monde van Boudewijn Rikmenspoel en Rob Fronen van de z.g. Amerikaanse methode om richting aan te geven.

Lees meer...

Verslag Sleuteldag - Tour de deviations

Inmiddels een goede gewoonte in de afdeling Zuid om tijdens een sleuteldag een “werkbezoek” af te leggen aan een museum of interessant bedrijf, welke met onze Traction verbonden is.

Deze keer ging een langgekoesterde wens in vervulling van een van de trouwste leden van de afdeling t.w. Annemie en John Lambrechts uit Maastricht om eens met de leden van de afdeling Zuid twee musea te bezoeken in België.

Ongeveer 20 kilometer over de grens ligt nabij het plaatsje Trooz, dat twee musea herbergt: Het Imperiamuseum en Auto Retro in het dorpje Nessonvaux.

Lees meer...

Verslag Sleuteldag - Versnellingsbak

Zaterdag 12 oktober was de sleuteldag, met als thema de versnellingsbak, in de unit annex werkplaats van Ad van Vleuten in Nederweert

We zagen, na het versturen van de nieuwsbrief, al snel dat het wel eens druk kon worden, en de ruim 33 deelnemers gaven wel aan, dat het onderwerp grote belangstelling had.

Lees meer...

Verslag Sleuteldag - Technische Check

De Technische check in Kapelle nabij Goes leverde 3 auto’s op en enkele belangstellenden als Cees Bakker en Paul Zomers.

Lees meer...

Sleuteldag in Heeze - Langere Ritten

We zijn te gast bij de fam. Vos en nadat zijn garage weer eens opgeruimd= leeggehaald, konden er ruim 32 personen meeluisteren naar twee mooie presentaties. Nieuwe leden waren de fam. De Bruin uit Den Dungen, die recent een aankoop hadden gedaan en nu voor het eerst kennismaakten met het afdelingsgebeuren. Welkom. Zelfs een lid van Gelre was uit nieuwsgierigheid gekomen, omdat we recent meer elkaar informeren over de activiteiten.

Lees meer...

Sleuteldag in Heeze - Langere Ritten

We zijn te gast bij de fam. Vos en nadat zijn garage weer eens opgeruimd= leeggehaald, konden er ruim 32 personen meeluisteren naar twee mooie presentaties. Nieuwe leden waren de fam. De Bruin uit Den Dungen, die recent een aankoop hadden gedaan en nu voor het eerst kennismaakten met het afdelingsgebeuren. Welkom. Zelfs een lid van Gelre was uit nieuwsgierigheid gekomen, omdat we recent meer elkaar informeren over de activiteiten.

Lees meer...

Sleuteldag in Nispen - Bedrading en Electra 15 februari 2020

 

Het was met 31 deelnemers weer een gezellige drukte in de ‘mancave’ van de gastheer Hans Schipper. Met enig schuiven en duwen vond iedereen een plekje aan de extra lange tafel en deed Ben Mooren om 10.30 uur de aftrap van de sessie met een hartelijk woord van welkom.

Lees meer...

Verslag Franse Lunch - Rotary Oosterhout

Op 22 september 2019 was TAN Zuid te gast bij de Rotary Club Oosterhout om met onze Tractions de Franse Lunch, die door de Rotary georganiseerd werd, op te luisteren. De opbrengst van deze dag komt geheel ten goede aan de zusters Norbertinessen en met het opgehaalde geld wordt dit jaar de afscheiding tussen het klooster en de wijngaard/restaurant verwezenlijkt.

Lees meer...

Verslag A tm ZX Markt Simpelveld

Al jaren wordt in Simpelveld een Citroenbeurs gehouden onder de naam van A t/m ZX Markt. Een lokale aangelegenheid die rondom het station Simpelveld wordt gehouden. Het trekt echter al jarenlang steeds meer publiek uit al de omringende landen, vooral mensen die opzoek zijn naar een koopje.

Lees meer...

Nieuwjaarsreceptie en Ledenvergadering op 19 januari 2020

 

De Zondag 19 januari hadden zich ruim 90 deelnemers aangemeld en enkele leden hadden zich afgemeld voor de jaarlijks terugkerende Nieuwjaarsreceptie, in combinatie met de ledenvergadering.

Lees meer...

Verslag Bevrijdingsfestival Groesbeek 2019

Rolf Jansen heeft getracht een mooie bijdrage te leveren aan het festival en ook de Traction op de kaart te zetten. Helaas, hebben weinig leden gereageerd, terwijl het toch een leuke happening was, waarvoor nog iets tegen over stond. Gevraagd was naar 10 Tractions, waarvan er slechts drie gepresenteerd kon worden door de leden Herman Lelieveld, Fred Lemmers en Erik van Bronswijk.

Lees meer...

Tan Zuid Hemelvaartsweekend 2019

Van 30-5 t/m 2-6 vond de Hemelvaartweekend TAN Zuid plaats in Zeeuws Vlaanderen. 33 Tractions met bestuurders en partners hadden zich dit jaar aangemeld en waren “van de partij”. De hemelvaartcommissie werd dit jaar gevormd door`: Johan en Tina de Looff, Evert en Hera van den Branden, Hans en Marijke van Hanswijk, Toine en Ria de Hullu. We waren te gast op een prachtige locatie: Camping “de Paardenwei” in Oostburg.

Lees meer...

Peter van Lieshout Rit Heeze

Jullie waarschijnlijk wel bekend is dat we een grote groep enthousiaste Tractionisten hebben in de regio Heeze. Vele van hen zijn eind augustus samengekomen om mee te rijden met deze rit, speciaal voor bewoners en begeleiders van het woonzorgcentrum. Hieronder een artikel zoals geplaatst in de lokale media. Geweldig mooi gedaan, leuk voor de deelnemers, en goed om de auto's te showen!

Lees meer...

Impressie Sleuteldag Nispen - Het Stuurhuis

In de stormachtige zaterdagmorgen van 09 februari j.l. streken negentien leergierige tractioneurs neer in huize Schipper en werden gastvrij ontvangen door To en Hans met koffie/thee en cake.

Lees meer...

Route 66 per Traction

In navolging van Danielles vader gaan Martijn en Danielle Mans uit Hunsel samen met hun twee kinderen over enkele dagen beginnen aan hun reis langs de Route 66, de bekendste autoroute van de USA.

Lees meer...

Sleuteldag - Alle Remmen Los

Op 13 april gingen alle remmen los! Nee-nee, geen ongeremde feestavond, maar we gingen met 20 man sleutelen aan de Traction van Ben Mooren in Tilburg.
Lees meer...

Voorjaarshappening: Wie Schoan Os Limburg Is.

 

Het is nu maandagmorgen, de dag na de rit. Nu nog, gedateerd vandaag, komen er een drietal aanmeldingen binnen. Volkomen begrijpelijk. Dit wil toch niemand missen. Vanuit alle uithoeken van Traction afdeling Zuid toog iedereen vroeg op pad. Op naar Limburg.

Lees meer...

Najaarsrit 2019 met BOCC - Regio Antwerpen

De samenwerking met de Belgische zusterclub BOCC leverde dit jaar weer een leuke voorjaarsrit en een najaarsrit op.

Lees meer...

Café Parler in IJzendijke - Technische Controle

Het was weer een klein jaar geleden, dat we met Café Parler in IJzendijke een start hebben gemaakt. Op grond van de ervaringen was besloten deze cyclus in de afdeling voort te zetten.

Samen met Ben Mooren zijn we – via Antwerpen, want de weg bij Bergen op Zoom was afgesloten i.v.m. wegwerkzaamheden - naar IJzendijke gereden,

De gastheer Erwin Corijn was van meet af aan bereid en enthousiast om ons weer te ontvangen. Hij heeft me zelfs enkele keren nog gebeld voor afstemming van een en ander. Hij keek er naar uit en dat hebben we gemerkt.

Lees meer...

Café Parler in IJzendijke - Taxatie - 2 feb 2020

Voor de derde maal op een rij zijn we met Café Parler te gast bij Garage Corijn in IJzendijke. Deze keer stond Evert van den Branden uit Heikant aan het roer als contactpersoon voor de kring Zeeland. De aanmelding verliep wat mager, maar uiteindelijk kwamen er toch ruim 20 personen op de meeting. Het thema wat gepresenteerd werd, was de TAXATIE. Het taxatiebedrijf Zeeland Expertise uit Goes was bereid een toelichting te geven van het HOE en het WAAROM van een taxatie.

Lees meer...

Café Parler Heerlen - Technische Controle

In den beginne…. er was een oproep van de Citroendealer uit Heerlen, Janssenkerres, die vroeg om een mooie Traction voor hun showroom. In het kader van het 100-jarig jubileum van het merk Citroen wilde men dit jaar allerlei acties (verkoop) ontplooien.Via een oproep was de familie Schoon uit Roermond bereid hun prachtige 15 daar een tijdje te stallen. Van de nood een deugd maken, hebben we meteen gevraagd of we een Technische Controle konden houden in de garage.

Lees meer...

Café Parler Sittard 2019

De eerste bijeenkomst in Sittard in 2018 en de combi met een technische check in Heerlen dit voorjaar, was reden genoeg om weer een Café Parler bijeenkomst te organiseren bij Roger Kicken in zijn loods.

Lees meer...

Gezellige Nieuwjaarsreceptie en Ledenvergadering

Op zondag 20 Januari hebben we in Heeze onze gezellige en druk bezochtte Nieuwjaarsreceptie gehad, gecombineerd met ALV en afgesloten met een lekker buffet. 
Erg gezellig, met een mooi verslag over afgelopen jaar, leuke plannen voor komend jaar en bestuurswisselingen.

Lees meer...

Retromobile Parijs 7 februari 2019

Om 5 uur in de vroege ochtend vertrokken we vanuit Nederweert naar Parijs. Onderweg pikten we op een afgesproken plaats in België Paul op. De reis verliep voorspoedig en na een koffie onderweg kwamen we aan in een zonnig Parijs. 
Lees meer...

Fotoshoot

Een verzoek van het management van de groep Mainstage Maffia, voor een auto met een mafia look voor een fotoshoot resulteerde na een oproep 5 leden die daaraan hun medewerking  wilden verlenen.
Lees meer...

Café Parler Midden-en Zuid-Limburg (Sittard) op 1 december 2018

De opmerkingen van de leden, die in de uithoeken van de afdeling ZUID wonen, was dat de afstand een grote hindernis betekende om aan gezamenlijke activiteiten deel te nemen. Het bestuur heeft zich dat ter harte genomen en een ontwikkeling gestart om voor deze groep leden een bijeenkomst te organiseren op een centrale locatie in hun omgeving onder de noemer van Café Parler.

Lees meer...

Kabelboom, connectoren en zekeringen.

Met deze ambitieuze inhoud konden de twee nieuwe leden van de technische commissie hun eerste proeve van bekwaamheid tonen. Ze hebben de uitdaging aangenomen en ons vervolgens getrakteerd op een ruim opgezet programma.

Lees meer...

Een sleuteldag waarbij het sleutelen achterwege is gebleven.

Op 10 november waren we uitgenodigd om onze sleutel dag te houden in de Collse watermolen.

Het gehucht Coll ligt aan de kleine Dommel tussen Nuenen en Tongelre. In de tijd van Van Gogh was nog geen sprake van Groot Eindhoven. Nu wel en maakt Tongelre daar onderdeel van uit.

De molen ligt in het gebied de Urkhovense Zeggen, een groot natuurgebied in het dal van de kleine Dommel. Uitgestrekt en vol van riet en wilgenmoeras.

Lees meer...

Ambachtelijk vertinnen van plaatwerk

Een vrij pretentieus onderwerp stond op het programma. Bekend was dat Arie van Aken aan een coque (lees kaal carrosserie) van een BN-wieltje uit 1951 bezig was. Naast zijn BN uit 1955 had hij dit als “oefen project “uitgekozen om enerzijds voor een echt restauratieproject, anderzijds om toch wat te hobbyen aan een traction

Lees meer...

Najaarsrit TAN Zuid 2018

De weergoden zijn ons goed op 30 september gezind en we komen bij elkaar met ongeveer 58 personen op een prachtig terras aan de Linge. Heerlijk een kop koffie met iets lekkers erbij.

Na de koffie vertrokken we via allerlei prachtige dijkjes naar het Fort bij Asperen. Daar hadden we met een gids een erg interessante rondleiding.

Lees meer...

De Citroën A T/M ZX-Markt op 30 september in Simpelveld

Op zondag 30 september beleefde de Citroën A T/M ZX-Markt haar vijfde editie bij de Miljoenenlijn! Niet alleen waren er volop oldtimers en youngtimers te bewonderen van Franse merken zoals Citroën, Renault en Peugeot, ook het station Simpelveld verkeert helemaal in de Franse sfeer.

Lees meer...

Franse Lunch met Tractions

Op zondag 23 sept 2018 had de Rotary Oosterhout een Franse Lunch georganiseerd voor ruim 350 deelnemers. De locatie was het klooster Sint Catharinadal in Oosterhout. De kloosterorde stamt uit 1271 en heeft vandaag de dag 16 nonnen en moeite om het prachtige complex in stand te houden.

Lees meer...

Museum bezoek de fransman Lucien Rosengart en zijn super Traction

De afdelingen GELRE en Zuid hebben op 8 september samen een bezoek gebracht aan het Rosengart Museum in Bedburg Duitsland. Een hele belevenis.

Lucien Rosengart

Het verhaal van monsieur Rosengart is heel opmerkelijk. Lucien Rosengart is in 1881 in Parijs geboren als zoon van een reparateur van fijnmechanisch gereedschap. Hij heeft slechts zes jaar onderwijs genoten. Waarna een indrukwekkende carrière volgde. Op 22-jarige leeftijd had hij reeds een eigen bedrijf in het fabriceren van schroeven, moeren en smeernippels. De uitvinding van de roestvrije schroef wordt aan hem toegeschreven. En met een flinke zijstap ook het tafelvoetbalspel. Al heel snel, zeg maar 1918, breidde zijn bedrijf uit tot een bedrijf met 4500 werknemers. Het bedrijf fabriceerde auto-onderdelen en bouten.

Lees meer...

Tour des Bonnes Mémoires

HEEZE - Zondag 24 juni was de Oldtimer rit Tour des Bonnes Mémoires door de Brabantse dreven. Om 14.00 uur kwamen er vijf oude Citroën Traction Avants, een Citroën Rosalie en een Hudson voorrijden. De bewoners van Woonzorgcentrum Nicasius konden instappen in auto’s die zij nog herkenden uit hun jonge jeugd.

Lees meer...

Vakantieweek in Bollendorf (D)

Met een vooruitziende blik voor uitstekend weer, was er ook dit jaar een weekje Duitsland en Luxemburg gepland voor de leden van afdeling Zuid. 

Lees meer...

Aspergeweekend 9 en 10 juni

Grote opkomst BBQ 28 leden, zondag rit 25 auto's 60 leden. Geweldig feest zaterdag met lifemuziek, BBQ en vele verhalen. Zondag rit met bezoek aan Martens Asperge met 2 rondleidingen en asperge cadeau na afloop.

Lees meer...

sleuteldag 16 juni bij CAS(Classic Automobile Service) te Zeeland(N-B)

Enige maanden geleden werd een suggestie gedaan door Paul Flentrop om samen met de BOCCC een werkbezoek te brengen aan Classic Automobiel Centrale, afgekort CAS, in het plaatsje Zeeland. Doel was om de kwaliteit van de huidige onderdelen te toetsen aan de eisen van deze tijd en aan de originaliteit.

Lees meer...

Molentocht Goes

De jaarlijkse oldtimerrit in Goes onder de naam de "Molentocht " heeft toch een heel aardig traction gehalte gekregen. Aan de start namen enkele tractions deel, waaronder de Rosengart van Johan de Looff.

Lees meer...

Huub is nu 2x zo snel uit de startblokken..

Een voorgenomen actie om eens de ombouw van onze traction van 6 naar 12 volt te beschrijven en uit te voeren, resulteerde in een oproep tijdens de Algemene Ledenvergadering in januari, waarop Huub Van Heel graag zijn auto ter beschikking wilde stellen. Huib de Bruijne en Cees Bakker zouden deze ombouw uitvoeren. Op 14 april zou dit plaats vinden.

In de aanloop naar deze dag is er veel voorwerk verricht door zowel Huub en van de twee “ombouwers”.

Lees meer...

Hemelvaart in Gaasterland

Het Hemelvaartweekend van TAN Zuid was weer een topper. De organisatie, bestaande uit Gertie en Chris Hahn, Ingrid en Arie van Aken en Marieke en Paul Officier, had voor alles gezorgd inclusief uitstekend weer. Velen waren al eerder naar camping Wite Burch in Bakhuizen gekomen. Ze genoten van het prachtige weer en de mooie plaatsen in de omgeving zoals Lemmer, Workum, Sloten en Hindeloopen.

Lees meer...

Electra- en Technische Check

Een teken aan de wand is het streven van de vereniging TAN om een veiligheidskeuring te ontwikkelen voor onze Traction. In de statuten wordt dit zelfs vastgelegd en recent in de ledenvergadering van alle afdelingen is de aanzet gegeven om keurmeesters te gaan werven.

Lees meer...

Tour des Escargots - voorjaarsrit

Zondag 8 april kregen we een bijzonder ritschildje overhandigd bij de voorjaarsrit. Zie ik het nou echt? Tour des Escargots? Een leuk plaatje van een Traction tussen 2 trage slakken? Ja we rijden soms als een slak, maar is er iets wat wij misschien niet wisten toen we inschreven?!

Lees meer...

Café Parler in Zeeuws-Vlaanderen

Het bestuur van de afdeling Zuid stelde vast dat de opkomst van leden bij de diverse activiteiten veelal dezelfde personen betreft. Wil je iets meer voor je leden betekenen, dan moet je de andere groep ook kunnen bereiken en het liefst in persoon. Immers dan kun je vragen stellen of beantwoorden enz. Persoonlijk contact werkt altijd beter! Daarom hebben we Café Parler in het leven geroepen om vooral de leden in de verder weg gelegen delen van onze afdeling te ontmoeten. Met een informeel gebeuren kunnen we eindelijk eens kennismaken met noeste restaurateur, rijders en knutselaars. Er leeft meer onder de leden dan je aanvankelijk denkt te veronderstellen.

Lees meer...

Café Parler in Walcheren

Met de eerste ervaringen met Café Parler achter de rug in Zeeuws-Vlaanderen, werd snel besloten de groep traxionisten op Walcheren, Noord en Zuid Beveland en Schouwen en Duiveland uit te nodigen voor een dergelijke bijeenkomst. Deze groep telde ruim 16 leden. Via de mail kwamen de aanmeldingen wat mager binnen en door Johan de Looff werden de leden nog na gebeld, zodat we uiteindelijk 14 leden zich aanmeldden om in een loods van Antoine de Hullu bij elkaar te komen.

Lees meer...

De Carburateur

De aanzet tot deze dag met dit onderwerp was een ervaring van Marc Vos, onze voorzitter, want tijdens een ritje met een andere traction merkte hij dat deze vrij soepel liep en prettig accelereerde bij het gas geven. Een mogelijke oorzaak bij zijn auto zou de carburateur kunnen zijn. Dus werd driftig gezocht op internet naar informatie en van een Franse site kon een document worden gedownload, dat het proces van de- en her-montage in al haar facetten van een Solex 32 PBIC liet zien, voorzien van foto’s/plaatjes en tekst.

Lees meer...

Nieuwjaarsreceptie TAN Zuid 2018

Om praktische redenen had het bestuur van de afdeling ZUID besloten de traditionele nieuwjaarsreceptie en de algemene ledenvergadering te combineren. Daarnaast is het formeel ook juist dat de penningmeester zijn verantwoording van het financieel beleid tijdig kan aanbieden aan het bestuur van de vereniging TAN.

Lees meer...

Hemel(tje lief)

Al in augustus waren we gestart met het voornemen om het proces m.b.t. het vervangen van een hemel in een traction, goed in beeld te brengen, te documenteren en digitaal aan de leden beschikbaar te stellen. Uiteindelijk werd gekozen voor de Traction van Paul Flentrop.

Lees meer...

 Elektra (de Multimeter)

Op den elfden van den elfden kwamen Peter Dingen en John Branderhorst met “die handjes de lucht in” binnen gewapperd in de autosalon van de familie van Grinsven in Zijtaart. Maar daarna meteen serieus. Ruim 23 personen hadden zich voor deze workshop aangemeld!

Lees meer...

Regenachtige najaarsrit door het Groene woud

Als introducé van de secretaris van het bestuur van de TAN Zuid heb ik de twijfelachtige eer gekregen om op zijn verzoek een verslagje te maken van de najaarsrit van de TAN Zuid, georganiseerd door Jan Uijlings en Gaston Delvaux ondersteund door hun partners Trudy en Marjon.

Lees meer...

 

TSL als smeer middel en veel tips

Zaterdag 14 oktober was TAN-Zuid te gast bij onze voorzitter Marc Vos om uitgebreid geïnformeerd te worden over smering en dan in het bijzonder over oliën en toevoegingen.

Lees meer...

Traction na 25 jaar weer gevonden !

Ik wist dat mijn buren Noud en Joke Vermeulen in de jaren 70 een Traction hebben gereden. Noud kwam twee jaar geleden op de TANZuid sleuteldag bij ons gezellig mee buurten, en ik kreeg na afloop een mooie map met al zijn aantekeningen over zijn Traction. Toen hij dit jaar 75 werd vond zijn dochter het een mooi cadeau om pa een ritje in een Traction te laten maken. Dat hebben we toen met veel plezier gedaan. Toch knaagde het natuurlijk die dag dat we niet wisten waar de oude Traction van Noud en Joke gebleven was. Ze hadden zo veel mooie herinneringen aan die auto. Met behulp van Marcel Ningen van de ledenadministratie kwamen we er achter dat de trotse eigenaars Jan en Jennie de Haas in de Betuwe wonen, op maar een uur rijden van Heeze.

Lees meer...

Even een Traction afbakken

Op 9 september waren we te gast in Tilburg bij de firma TCI Cleaning, al 35 jaar gespecialiseerd in het ontlakken en reinigen van metalen producten.

Lees meer...

TCI cleaning 9 september

De zomerperiode loopt al weer bijna ten einde en het restauratie seizoen kan starten. Daarom nodigen we jullie uit om eens een kijkje te nemen in een bedrijf dat o.m. oldtimers ontdoen van roest reinigt en ontlakt.

Lees meer...

ALV TAN Zuid 2017

Na een toch iets of wat teleurstellende zomer brak daadwerkelijk het zonnetje door op onze ALV. Dat kan geen toeval meer zijn. Op zondag 20 augustus was deze mooie dag en werden we zeer gastvrij invangen bij Siraar en Wilma. Het huis is klaar en mag er beslist zijn. Het is een toplocatie geworden waar onze tractions niet misstaan.

Lees meer...

Aspergerit zo 11 juni 2017

Het gezegde “eerst Napels zien en dan….., aldus de strekking van dit gezegde en van toepassing op: “Voor een goed Traction-TAN-Zuid- beleving moet je zeker de aspergerit of weekend mee beleefd hebben”.

Hans en Jacqueline van den Brandt staan al 30 jaren borg voor een geslaagde organisatie van een uitzonderlijk mooi evenement met steevast verrassingen.

Lees meer...

Vooral nie suunig!!!

Tan Zuid Hemelvaart 2017 ( Hans Schipper zou zeggen TAN ZUID “Kampeerweekend”) was een evenement om in te lijsten in een gouden lijstje ( Nelly Bayens kan er een schilderachtig advies over geven). De commissie bestaande uit Tina en Johan Looff, Nelly en Theo Baijens, Liesbeth Kreemer en Paul Flentrop, Petra en Jaap Vermue hebben voor 70 deelnemers een onvergetelijk evenement georganiseerd met tal van nieuwe hoogtepunten in het programma.

Graag geef ik u van dit traditionele maar altijd weer afwisselende evenement hierbij een verslag:

Lees meer...

Veurjoarsrit 2017

Zondag 23 april is Baarlo en omgeving decor van de Veurjaorsrit 2017. De organisatie is in handen van Paul Officier en Paul Flentrop. En zij hebben er een bijzondere rit langs de Maas van gemaakt… kloksgewijs en tegenkloksgewijs!

Lees meer...

Het was Multitasken in Lommel

Maart vorig jaar is een groep TAN Zuiders betrokken geweest bij de ontmanteling van de Traction van Paul Officier. Een grote stapel onderdelen is toen ongeordend achtergelaten. Paul heeft vervolgens zijn naam waargemaakt.

Lees meer...

Sleuteldag Traction Poetsen

Op een sleuteldag in 2016 bood Henk Maas spontaan aan dat zijn schoonzoon Roy Ceglarek, een gepassioneerde autopoetser, een demonstratie zou kunnen geven. Dat hebben we geweten in Haps, waar we bij Siraar en Wilma Jans, te gast waren in zijn pas verbouwde boerderij.

Lees meer...

3D presentatie in Lottum

Op 10 december vond bij Frans en Hannie Gommans een sleuteldag plaats zonder gereedschap.

Lees meer...

Een slabbetje voor de Perfomotor

Zoals op de sleutelagenda aangekondigd, zijn we vandaag 12 november 2016 te gast bij Hans en Tho Schipper in Nispen.

Het sleutelonderwerp was: We gaan dus een olie opvangbak maken voor onze Trax. Als alles mee zit gaan de olie vlekken tot het verleden behoren.

Lees meer...

Op zondag 9 oktober toerden we naar Essen (B) om met de BOCC deel te nemen aan de Sluitingsrit. Deze gezamenlijke rit met 100 personen - was voor onze Vlaamse vrienden hun afsluiting van het seizoen en voor TAN Zuid de najaarsrit.

Lees meer...

Sleutelen 8 oktober 2016

Op zaterdag 8 oktober waren we te gast bij Henk Hessels. Niet bij hem thuis in Bergen op Zoom, maar op de zeer riante locatie van zijn schoonzoon Paul van Baal in Breda. Hier hebben we ons gestort op de remmen van een viertal Tractions.

Lees meer...

Op 4 september reden we naar De Heen. Tiny, Cees en Daan Bakker wachtten ons op bij het plaatselijke taveerne. Na de gigantische apfelstrudel, klommen we in de Tractions om een mooie route door West-Brabant te rijden. Onderweg maakten we nog een stop voor een wedstrijdje tegen-de-wind-in-kegelen.

Lees meer...

Dit pakkend onderdeel van de ICCCR was al gepland, als ik tijdens de algemene ledenvergadering in maart van dit voorjaar de vraag kreeg om namens TAN dit onderdeel te ondersteunen. Al snel werd ik door Herman Sluijter geïnformeerd met wie ik in contact kon treden om, samen met andere clubs, dit onderdeel op te starten.

IMG 2177

Na afstemmingen troffen we elkaar t.w. Peter Drijvers(Panhard), Kees van der Donk en Michael Sengalrayan(ID/DS) Andre Koster(PATAN) in een restaurant in de Meern. We realiseerden ons dat het allemaal wel erg kort dag was, maar we raapten de handschoen op om dit onderdeel van de ICCCR tot een goed einde te brengen.

Lees meer...

Aspergerit 2016

Sinds 1983 wordt de Aspergerit, georganiseerd door Hans en Jacqueline van den Brandt een jaarlijkse traditie binnen TAN Zuid. De laatste jaren uitgegroeid tot een weekend. Liefhebbers kunnen al op de zaterdag ervoor terecht op de muziekboerderij van de familie Brandt voor een BBQ omlijst door zang en dans.

Lees meer...

We hebben er lang naar uitgekeken en nu is het al weer voorbij. Maar wat hebben wij een mooi zonnig, gezellig en vooral goed georganiseerd Hemelvaartweekend met afdeling Zuid in Groesbeek mogen beleven!

Lees meer...

Vandaag hebben we een voorjaarsrit gemaakt door het Land van Heusden; bloesembomen leuke dijkweggetjes, mooie vergezichten over de Maas, pittoreske huizen, bezoek aan Slot Loevenstein… en af en toe een (sneeuw)bui. Het was een prachtige route en een gezellig samenzijn.

Bedankt Bart van de Graaf en vader voor het organiseren van deze rit.

Lees meer...

Deze keer geen vuile handen, maar een informatieve/ interactieve sleuteldag over het onderwerp Elektra van onze traction. We zijn te gast bij de fam. van Grinsven Doornhoek 3 5465 RC te Zijtaart, alwaar een grote collectie oude voertuigen zijn gestald. Veel dafjes, maar ook enkele exoten van Citroen en andere merken. Dit alleen is al het bezoek waard. Verwacht geen opgepoetst museum, maar een keur aan gestalde voertuigen in een ruimte.

Lees meer...

Op de nieuwjaarreceptie was van dit evenement reed gewag gemaakt. Een poging om een “busje” vol te krijgen mislukte helaas. Paul Officier, Bart van de Loo en John Branderhorst vonden elkaar om in een dag op en neer toch de beurs te bezoeken. Voor de liefhebbers een “Mekka” van formaat, zoals de berichten aangaven, voor Bart en John zou het trouwens eerste keer zijn dat ze deze beurs bezochten. De verwachtingen waren hoopvol gestemd.

Lees meer...

Lekker sleutelen in Lommel

Paul Officier vertelt: Onderwerp was de voortrein van mijn Traxion. Teveel speling in de silent blocs. 12 Man waren aangemeld en uiteindelijk met 17 aan het werk. Vaak wordt gezegd “vele handen maken licht werk”. Tja, helaas gaat dat niet altijd op. Ondanks de mooie grote opkomst is het niet helemaal gelukt om de gehele voortrein te ontmantelen

Lees meer...

Sleutelen aan een 5 HP TL 2 C2

Op de nieuwjaarsreceptie werd al een tipje van de sluier opgelicht. Johan de Looff uit Koudekerke had na lang speuren op internet en met hulp van Dirk Vermeer uit België (Rosengartclub) een prachtige cabriolet van de bouwer Rosengart ontdekt in Frankrijk. De cabriolet, op basis van de licenties van de Citroen fabrieken, stond te koop. De eigenaar, een Fransman van 80 jaar, die zijn leven lang in de autobranche had gewerkt, had aan dit project ruim 2 jaar lang elke dag gewerkt. Het resultaat mocht er zijn.

Lees meer...

Verzadigde vlotter

Op een winderige sleuteldag 14 november stonden ‘benzinemeter en tankvlotter’ op het programma. Geen spectaculair onderwerp, maar toch kwamen ruim 32 traxionisten en sleutelvrienden naar de landelijke gelegen boerderij van Marc Vos.

Lees meer...

Joop Kloth en Chris Hahn hebben ons zondag 25 oktober de mooiste plekskes van Zuid-Limburg laten zien. Het begon met wat druilregen bij aankomst, maar later werd het een zonnige rit. De ontvangst bij Citroen Garage Spronken in Beek was uitstekend geregeld.

Lees meer...

Goed nieuws voor Tan-Zuid!

De voorinschrijving bleek een beetje magertjes te zijn deze keer. Maar dat is, gezien het onderwerp van vandaag, goed nieuws voor onze vereniging. “Sleutelen voor Dummies” was het thema en de conclusie kan dus niet anders zijn dan dat het prima is gesteld met de sleutelvaardigheid. Dat belooft wat voor de komende ritten dus!

Lees meer...

Ruitenwissermotoren en benzinepompen

Ik zit hier op de bank nog na te genieten van een leuke sleuteldag die we vandaag bij Gaston en Marion Delvaux hadden. We werden gastvrij ontvangen in Nederweert. Tja, jullie weten dat Gaston van alle markten thuis is in zijn goed uitgeruste werkplaats, en deze dag was goed voorbereid samen met Chris Hahn, Paul Flentrop en Rene Methorst.

Lees meer...

Op zondag 23 augustus waren we te gast bij wijngaard De Santspuy in Etten-Leur. Onze Bart van de Loo is daar als vrijwilliger wekelijks te vinden om de druiven goed te laten groeien. Eigenaar Gilbert Sweep vertelde ons tijdens de lunch in geuren en kleuren hoe hij samen met zijn vader en broer als melkveehouder gegrepen werd door het wijnvirus.

Lees meer...

Aspergerit 2015

Aan de K A N T ……we komen er aan !!

Het wordt een mooie traditie, dit jaar alweer voor de derde keer, dat, voorafgaande aan de zeer bekende en geliefde asperge rit, op zaterdagavond in de muziek boerderij van Hans en Jacqueline van den Brandt niet alleen een enorme uitgebreide BBQ wordt uitgeserveerd, maar  daarna ook een fantastische muziek avond wordt gepresenteerd. 

Lees meer...

We gingen dit jaar met Hemelvaart TANZuid naar de Belgische Oostkantons. Nu ik dit schrijf ben ik net terug van dit prachtige weekend. Ton, Wilma en Leo Helbers legden ons weer in de watten. De all-inclusive formule zorgde ervoor dat we bij aankomst op de camping Oosheem in Amel een geheel verzorgde verblijf hadden. 

Lees meer...

In het najaar van 2014 is op verzoek van het TAN-Zuid bestuur, een team gevormd, die de opdracht kregen om de voorjaarsrit te verzorgen.Dick Aalders, Ad van Wassenaar, Jan Samuels en John Branderhorst hebben vlot hun medewerking toegezegd.

Lees meer...

De sleuteldag van j.l. zaterdag 14 maart stond in het teken van de opwekker en grootste verbruiker van stroom in onze geliefde dames. Deze keer waren we te gast bij ClassicAutomobile Service in het plaatsje Zeeland. Het welbekende adres voor service en onderdelen. De prachtige werkplaats was geheel opgepoetst voor een wel heel gastvrije ontvangst.

Lees meer...

Voor de sleuteldag van februari waren we dit keer te gast bij Pim en Jooske Wittop Koning in Oosterhout. Buiten was het koud en een beetje guur weer. Gelukkig is Pim in het bezit van een perfect ingerichte sleutelruimte welke voor deze gelegenheid, samen met Guus, speciaal was ingericht kompleet met hangtafels.

Lees meer...

Er is daadwerkelijk een traction verschenen te weten "Les Traction Avant".

U kunt het lied hier horen  op YouTube uitvoering van Ricet Barrier.

Een nieuwe variant kunt u horen en zien van de artiest.

Geert van Eijk heeft zich de moeie genomen om de tekst volledig uit te schrijven en kunt u hier downloaden.

 

Vrijdagochtend 14 november is het dan zover. TAN-Zuid
(met ook nog enkele leden van Oost, Rotterdam en wat oud-TAN Zuiderlingen)vertrekt met een grote touringcar van GEBO reizen naar Parijs om aldaar het Conservatoire van Citroën te gaan bezoeken. Om 06.00 uur stapt de eerste ploeg aan boord in Geldrop, waarna richting gezet wordt naar Breda waar de tweede ploeg al ongeduldig staat te trappelen.

Lees meer...

Verslag Najaarstint TAN Zuid / BOCC  d.d. 19 oktober 2014

Een lang gekoesterde wens om weer eens de contacten met de Belgische Traction Club BOCC aan te halen, mondde uit in een gezamenlijke rit, de najaarsrit. Ruim dertig jaar geleden heeft zich deze club vrienden zich afgescheiden van de Regio Zuid om op te gaan in de algemene club BOCC.

Lees meer...

Op zaterdag 11 oktober was er een technische club dag georganiseerd in Nederweert. In een herfstig zonnetje hebben we buiten genoten van een kop koffie met een muffin.

Lees meer...

Jawel op 13 september, maar wel op een zaterdag en .. op een prachtige locatie bij Marc en Lia Vos in hun nieuw onderkomen in Heeze.

Lees meer...

Op zondag 24 augustus snorden we richting Lommel om daar gastvrij te worden ontvangen in de achtertuin van Paul en Marieke Officier. Paul had niet alleen mooie bloemen in de tuin, maar ook een mooie 2CV en 5HP op het gras gezet. Kijk welke liefhebber wil dat nou niet hebben? 

Lees meer...

Aspergerit 2014 muzikale ode aan de asperge goud van Grubbenvorst

Ook dit jaar was de traditionele asperge rit, al meer dan 25 maal georganiseerd door Jacqueline en Hans van den Brandt, een absoluut hoogtepunt in de grote reeks van evenementen welke jaarlijks door actieve leden van TAN Zuid wordt georganiseerd.

Lees meer...

Heel gepast om met onze “Dames” een locatie in Frankrijk te kiezen. En wel de Camping Domaine des Poteries in Flines les Mortagne. De streek heeft een authentiek Frans karakter en wordt niet overstroomd door toerisme. Dat was dan ook een grote plus voor het rijden van een aantal georganiseerde en ongeorganiseerde ritten.

Lees meer...

Tijdens het 50 jarig bestaan van TAN zijn Bart en Magriet van de Loo geinterviewd. Wij willen u dit krantenartikel niet onthouden.

krantartikel

 Download hier het hele artikel.

Zaterdag 14 juni waren we te gast bij CAS in Zeeland waar we onder de indruk waren van de deskundigheid van het team en de klantvriendelijke opstelling. Na de lunch kregen we nog een verhaal over Dinitrol. Stefan van harte bedankt en veel succes met de nieuwe zaak!

Lees meer...

Pinksterweekend, weg met de BOCC.Samen met nog twee TAN-Zuid stellen (Peter & Ans en Julius & Anke-Nel) mochten wij eens proeven van het Pinksterevenement van de BOCC.

Lees meer...

Op zaterdag 12 april zijn we op bezoek geweest bij de VMR in Venlo. De VMR is een begrip in de regio voor het reviseren van motoren. Of het nu scheepsmotoren zijn van een paar meter, of het is een motor van een radiografisch bestuurbare buggy. Het kan allemaal bij de VMR.

Lees meer...

De voorjaarsrit met als doel de westkant van Brabant te bezoeken was een geweldig idee. In het najaar van 2013 hadden we al de Noordwestkant bezocht, met delen van de provincie Zeeland en Zuid Holland, nu zouden we de zuidwestkant een bezoek afleggen. Een uitdaging voor de organisatoren (namen)……………..! om ons een gevarieerd programma van natuur en cultuur voor te schotelen.

Lees meer...

Met een dikke 90 deelnemers kon het niet anders als dat de Nieuwjaarsreceptie op 19 januari een groot feest ging worden. Omdat TAN-Zuid het afgelopen jaar 40 jaar jong is geworden en we dit met een grote reünie in Haps hebben gevierd waren er nu ook diverse oud leden en BOCC-leden aanwezig.

Lees meer...

Ter gelegenheid van het veertigjarig bestaan van TAN Zuid hebben Henk Maas, Frank d’Achard van Enschut en Marjon Delvaux een jubileumboek samengesteld. Tijdens de nieuwjaarsreceptie reikten zij het eerste exemplaar uit aan de oprichters van TAN Zuid Wim en Gerrit van den Boom.

Lees meer...

Onze meiskes – de Tractions onder hen – hebben in de wintermaanden extra aandacht nodig. Wij vroegen ons af: “is dat alleen maar door hen toe te spreken met warme woorden?”

Lees meer...

De TAN-Zuid najaarsrit en tevens puzzelrit was ook dit jaar weer geweldig georganiseerd. We mochten genieten van een mooie najaar dag en zijn gestart bij de familie Helbers thuis in Dinteloord met koffie en zelfgemaakte appeltaart.

Lees meer...

Op de locatie in Haps aangekomen struikelde ik over de oude bekenden. Zelf ben ik sinds 1973 Als donateur en sinds 1993 als Traction bezitter lid van Tan Zuid. De oude bekenden die met mij de rit meemaakten waren mijn zwager Rob van Asten, Wim en Gerrit van den Boom. Beter bekend als "de Boomen". Beide broers zijn een eeneiige tweeling met geboortejaar 1938 en mede oprichter van TAN Zuid in de zestiger jaren. Beide heren zijn momenteel woonachtig in België, vrijgezel, en nog steeds in het bezit van enkele exclusieve oldtimers (helaas geen Traction meer).

Lees meer...

Aspergeweekend 2013

Op zaterdagmiddag 8 juni zijn we naar Grubbenvorst gereden met de trax en caravan voor de aspergerit van zondag 9 juni.

Lees meer...

Technische sleuteldag 1 juni 2013 bij Chris Hahn

 Afgelopen 1 juni was het dan weer zo ver. Het was al weer het 4e technische club evenement van het jaar. Chris Hahn had zijn werkplaats ter beschikking gesteld om weer eens een nieuw onderwerp aan bod te laten komen. Na ontvangst van, koffie en een overheerlijke appelgebak, in het midden Limburgse Thorn (Thoear) zijn we aan de slag gegaan met het slijpen van de tuimelaars.

Lees meer...

Hallo Tractionisten,

Iedereen heeft het weer overwogen, wat gaan we doen met Hemelvaart. Wij hadden besloten om mee te gaan met de afdeling Zuid dit keer en daar hebben we geen spijt van gehad.

Lees meer...

Om 9 uur vertrokken dit maal slechts twee tractions uit Heeze richting Lommel. Marc had een fraaie route gemaakt zodat we al helemaal in de juiste stemming op het verzamelpunt aan het kanaal aankwamen.

Lees meer...

Verschillende leden en oud-leden kwamen vandaag, paaszaterdag, bijeen bij Ton van Heesch in Schijndel.

Lees meer...

Na de oproep via mail aan leden van TAN Zuid om aan te geven of ze belangstelling hadden om naar Reims te gaan meldden zich (buiten mijn 3 medepassagiers en ikzelf) nog 6 enthousiastelingen aan.

Lees meer...

Knipperlichten die opvallen !

Zaterdag 2 maart waren we bij Ad de Roos in Breda om ons te buigen over de diverse oplossingen voor onze knipperlichten. In de skihut achter het huis lieten we ons de koffie en koek goed smaken, en de stemming zat er al snel in.

Lees meer...

We waren met een select gezelschap te gast bij de firma OOTO (Out of the Ordonary) waar we gastvrij werden onthaald.

Marcus en Dion van www.otoo.eu hadden een boeiende presentatie voorbereid om ons het e.e.a. te vertellen over verbeteringen van ontstekingen en benzine / lpg inspuiting in oldtimers met hedendaagse middelen op een fraaie en onopvallende wijze ingebouwd.

Lees meer...

Ook dit jaar waren weer zo’n 70 personen in Eindhoven bijeen gekomen om onder het genot van een warm en koud buffet elkaar alle goeds voor 2013 te wensen.

Lees meer...

Twee bijzondere onderwerpen trokken een groot aantal Tractionisten naar Lottum, een klein dorp aan de Maas, vooral bekend om zijn rozenkwekerijen en de lokale verkrijgbaarheid van gebak dat naar rozen smaakt.

Lees meer...

Karel Bayens had zijn garage ter beschikking gesteld , zijn echtgenote had voor de lunch voor een voortreffelijke soep gezorgd en zoon Ivo Bayens had zijn in restauratie fase verkerende sportje uit 1938 de garage ingereden.

Lees meer...

IMG 3806

1 December belooft een bijzondere film en sleuteldag te worden.

 

Lees meer...

Na een nachtvorst met goede moed de Traction op zondagmorgen richting Borkel en Schaft gekregen. De temperatuurmeter kwam niet boven de 40 graden.

Lees meer...

Ook dit jaar mochten wij, naar goede traditie, wederom een sleuteldag voor Tan-zuid in het Belgische Arendonk organiseren. Door de medewerking van velen werd ook dit weer een gezellige en vooral leerzame dag. Vooral het weer speelde met een volle dag zon en zo’n 26 graden hierbij ook een belangrijke rol.

Lees meer...

Onze fotograaf Gerard Scholten is druk bezig geweest om de mooiste plaatjes te schieten van alle deelnemende equipes.

Lees meer...

Ontmoeting, gezelligheid en genieten centraal tijdens fleurig Jaarfeest

Ruim 200 Tractionisten en 100 Tractions waren zaterdag 25 en zondag 26 augustus in Noord-Brabant en Limburg voor het Traction Jaarfeest. Een rondrit door het Groene Woud, een bezoek aan museum Bevrijdende Vleugels, een feestavond en een bezoek aan de wereldtentoonstelling de Floriade stonden op het programma. De organisatie was dit jaar in handen van TAN Zuid.

Lees meer...

Een prachtige zonnige zaterdag zette de toon voor een grandioos feestweekend. Tractions uit alle windstreken kwamen naar het Brabantse Schijndel en werden daar met een glimlach en bloasmuziek ontvangen.

Lees meer...

Aspergeweekend 2012

Hans en Jacqueline v.d. Brandt hadden dit jaar een primeur voor ons in petto. Naast de befaamde aspergerit op zondag was er nu ook een feest op de zaterdag georganiseerd.

Lees meer...

Hoe de weergoden het Hemelvaartweekend een groter succes heeft gemaakt. Het succes zit grotendeels in de voorbereiding en gezellige leden, maar het toefje werd door de weergoden verzorgd.

Lees meer...

 

Wie had dat gedacht dat we een echte Andrea Boccelli in ons midden hebben?

Lees meer...

ThermPhos , 14 april 2012, een ingrijpende schoonmaakbeurt!!

Zaterdag, 14 april 2012…..het stond zwart van de Tractions rond Huize de Bruine in Rilland om 10.00 uur. 

Lees meer...

Tja, als je de titel leest, denk je wat doen ze nu bij Zuid? Brommers kiek'n, doen ze dat niet in Oost?

Lees meer...

De nieuwjaarsbijeenkomst van TAN Zuid was weer goed bezocht. Rolf van der Zande en Jan Uijlings gaven een gloedvolle presentatie over de activiteiten voor 2012.

Lees meer...

Op 4 februari reden we door een landschap als op een kerstkaart naar Nieuwkuijk. De dag ervoor was Nederland in een sneeuwchaos beland. Deze zaterdag was een prachtige dag om te sleutelen.

Lees meer...

Ook dit jaar was Interclassics weer de moeite waard om te bezoeken. John en Annemie Lambrechts waren weer van de partij met een TAN stand, dit keer hadden we een mooie lange stand. Diverse bijzondere Tractions waren te zien: De Yvette Horner look-alike van Rob de Bas, het dans-son-jus Sportje van Joep Kloth en een rode Commerciale.

Lees meer...

Leo Aarden, oud voorzitter van Zuid, heeft na enkele jaren van een druk zakelijk leven medio dit jaar weer tijd gevonden voor zijn oude hobby…zijn Tractions. Consequentie is wel dat zijn slapende Traction nu toe is aan een uitgebreide revisiebeurt.

Lees meer...

Dit jaar hebben we de Algemene Ledenvergadering in het najaar gehouden, mede omdat het voorjaar al redelijk druk is met clubactiviteiten. Zo hadden we op 29 oktober al vroeg koers gezet naar Roosendaal om bij Paul en Nel Zomers op de koffie te komen.

Lees meer...

Op de warmste 2 oktober ooit hadden Theo Baijens en Jos Plasmans met vooruitziende blik een mooie najaarsrit gepland. Het was 25 graden die dag en eigenlijk meer tijd voor een grote coupe ijs dan een stevige kop erwtensoep. Met een mooie opkomst van ruim 50 personen was het terras op het startpunt in Bergeijk snel gevuld. Hier alvast de foto's van deze mooie rit, met een leuk bezoek aan het likeur en frisdranken museum in Hilvarenbeek. Een aanrader!

Lees meer...

Op een zonovergoten zondag 25 september verzamelden we met zo'n 135 Tractions bij Fort Vechten in de buurt van Bunnik. Daar stond de koffie klaar, kregen we een gratis mini-rondleiding door het oude fort, en lieten we ons de koffie met speciaal gebakken Fort koeken goed smaken.

Lees meer...

Op 3 september ging alle aandacht uit naar de dames in onze vereniging. Nee niet die oude op 4 wielen, maar die leuke op 2 benen! Speciaal voor onze partners een interessante presentatie over kleur en stijl in kleding, gevolgd door een wijnproeverij. Zoals op de foto's te zien is, was er volop hilariteit in de tent, natuurlijk ook toen enkele heren een kleuradvies kregen.. Als intermezzo gingen Geert en Marc terug in de tijd tijdens een fotoshoot die uitmonde in een filmpje waar de Traction natuurlijk een hoofdrol speelde. Matthijs Peters bracht ons na een heerlijke lunch nog even bij hoe nou ook al weer die ontsteking werkt. 

Het filmpje van Geert en Marc terug in de tijd met een Traction...
Met dank aan Leontien voor de opname.. 

 

Lees meer...

Waar clubritten normaliter volledig voorgeprogrammeerd zijn was de tocht naar de Vogezen een uitdaging om te ervaren hoe een reis van een week naar Frankrijk en zonder programma zou verlopen én of daar al belangstelling voor zou zijn.

Lees meer...

Aspergerit 2011 - Een rit die ons nog lang bij zal blijven!

Dit jaar werkte de zon niet mee. Met af een toe een flinke bui was het binnen bij de Witte Dame gelukkig goed vertoeven.

Lees meer...

Zaterdag 11 juni was het volle bak bij Frank en Francis Kok in Arendonk. Ruim 20 sleutelaars begonnen met koffie en lekkere appeltaart voordat het onderwerp De Carburateur werd aangesneden.

Lees meer...

Het organisatie comité , bestaande uit Wilma en Ton Helbers, Lia en Marc Vos, Leontien en Geert van Eijk heeft geschiedenis geschreven door het organiseren van een fantastisch Hemelvaart weekend. 

Lees meer...

Op 14 mei zag het witte dorpje Thorn even zwart van de Tractions. We waren gaan sleutelen bij Chris Hahn die in dit pittoreske plaatsje woont.

Lees meer...

In Helmond huist het nationale autoarchief Nederlands Centrum voor Autohistorische Documentatie. Vandaar dat we op de sleuteldag in maart op de koffie gingen.

Lees meer...

Op 17 april was de Algemene Ledenvergadering van Traction Avant Nederland in Steenenkamer bij Deventer.

Lees meer...

Deze zonnige dag begonnen wij op devote wijze bij het klooster van Postel de rit met koffie en gebak waarna we nog wat tijd hadden om de kruidige kloostertuinen te bezoeken alvorens we gingen rijden.

Lees meer...

Jaarlijks bezoek op 5 februari aan ThermPhos weer een groot succes!

Dankzij onze gastheer Huib de Bruine mochten wij ook dit jaar weer de grootste schoonheidssalon van Nederland bezoeken.

Lees meer...

Op 23 januari jl vond in de “Hof van Brabant” in Eindhoven de traditionele Nieuwjaarsreceptie van TAN Zuid plaats.

Lees meer...

We wisten al dat Hans en Jacqueline van den Brandt een bijzondere Traction Cabriolet hebben, en nu heeft de auto de eerste prijs van de Clubs gewonnen op Interclassics in Maastricht.

Lees meer...

TANZuid gaat vreemd

Op deze dag stond niet de Traction(s) centraal maar een DS 23 met fuel injection etc. etc.. Een in de champagne streek woonachtige Nederlander had in de Haute Marne de DS verkregen en was door toeval met TANZuid in contact gekomen.

Lees meer...

Tom Tom & Traction: Triple “T” op 11 December in Lottum

Gastheer Frans Gommans had zijn fantastisch locatie in Lottum weer helemaal geprepareerd voor de boeiende cursus Navigatie hulpmiddelen. Onder leiding van Marc Vos en Geert van Eijk wandelden de ca 12 cursisten van Zuid stap voor stap door de wonderlijke wereld van alle mogelijkheden, hoe op verrassend eenvoudige wijze zelf op Google Maps een route is uit te stippelen.

Lees meer...

Zaterdag 6 november was al weer de laatste rit van het jaar. Het seizoen dicteert dan ook dat het tijd wordt voor Snert! Lees hier het verslag met foto's.

Lees meer...

Met een droge deur er vandeur

Op 2 oktober was ‘Zuid’ te gast bij Bart van de Loo om onder leiding van Henk Hessels portieren, ter voorkoming van natte deurpanelen, van folie te voorzien.

Lees meer...

Op 26 september zagen de straten van Rotterdam en Delfshaven zwart van de Tractions. Meer dan 160 equipes hadden zich ingeschreven voor het grootse TAN Jaarfeest.

Lees meer...

Rond 18 september wordt in de regio Eindhoven jaarlijks de bevrijding van Zuid Nederland herdacht en gevierd.

Lees meer...

We hadden al een tijd op ons verlanglijstje staan om eens met de sleuteldag naar het Centraal Magazijn te gaan. Het magazijn is al weer enige tijd geleden verhuisd naar een plek dichter bij onze afdeling, in de buurt van Tiel. Omdat we ook nog onze jaarlijkse ledenvergadering Zuid tegoed hadden, werd voor 4 september aangekleed programma gemaakt.

Lees meer...

Aspergerit 2010

De aspergerit vanuit Grubbenvorst beleefde dit jaar met 35 auto's een grote opkomst. Een mooie opsteker voor Hans en Jacqueline van den Brandt die dit evenement al voor de 17e keer organiseerden. Een mooie rit, een leuke excursie en afsluiting met een aspergediner, waarbij je zoveel asperges mag eten als je lust....

Lees meer...

De commissie bestaande uit Wilma en Ton Helbers met hun zonen Rik en Leo en Wilma en Siraar Jans en Geeke en Ben van Kulsdom met hun zoon Erwin hebben voor bijna 70 deelnemers van TAN Zuid een fantastisch Hemelvaart weekend georganiseerd.

Lees meer...

Via Donald Pruissen die lid is van de Vrienden van Huize Katwijk in Oss, kregen we het verzoek om met een aantal Tractions de bewoners een leuke dag te bezorgen. In totaal deden 7 Tractions mee. Chauffeurs waren Maria en Ton van Heesch, Geert van Eijk, Jan Uylings, Donald Pruissen, Piet van Vonderen en Jac Jamar. Wij vonden het een leuke activiteit om te doen. Lees het krante-artikel..

Jan Uylings

Lees meer...

Sleuteldag bij Cees 3 april 2010

Zaterdag 03 april 2010 reed ik al vroeg thuis weg naar de sleutelbijeenkomst van Zuid die bij Cees Bakker in het mooie dorp De Heen werd gehouden.

Lees meer...

Hubert van Beusekom en Peter van Heijst hebben de TANzuid-leden en hun gasten op zondag 11 april verrast door de rit te plannen in een interessant stuk natuur: Het Goene Woud en Meijerij in Noord Brabant.

Lees meer...

Sleutelbijeenkomst Thermphos , 6 maart 2010

Na eerst gastvrij ontvangen te zijn in Huize de Bruine met een kop koffie, trokken wij in optocht achter twee tractions (Huib en Theo, wie beweert dat je alleen in de zomer met een traction rijdt?!) naar Vlissingen. Bij Thermphos kan Tan Zuid, dankzij Huib de Bruine, beschikken over de grootste werkplaats die we kennen.

Lees meer...

Onze leden uit Zuid-Limburg hebben weer goed hun best gedaan in Januari ! Op de autobeurs Interclassics en Topmobiel van 15-17 januari in het MECC in Maastricht, had John en  Annemie Lambrechts met familie en diverse leden vanuit Zuid een mooie stand opgezet met 3 Tractions.

Lees meer...

Sleutelen bij Frank en Francis Kok 6 februari 2010

Toen we binnenkwamen was de woonkamer omgebouwd tot een operatieruimte waar een volledig tot op de kleinste onderdelen gestript stuurhuis op ons lag te wachten om gemonteerd te worden.

Lees meer...

Een door ongeveer 70 personen, goed bezochte nieuwjaarsreceptie, was ook dit jaar weer het begin van wat een mooi traction jaar beloofd te worden.

Lees meer...

Sleuteldag bij Frans Gommans

Het thema was smering en koeling via olie. De gastspreker Ben Kulsdom had een fraaie lezing met lichtbeelden voor ons voorbereid. Al snel werd de lezing een gezellig en informatieve discussie over de diverse pro en cons van bepaalde types van olie en toevoegingen.

Lees meer...

Sleuteldag bij Geert en Leontien

Het was 7 november sleutelen in de party tent bij Geert en Leontien van Eijk. Nou ja sleutelen, we hielden schone handen, want het thema was verkeersveiligheid en het ging ook over elektronica. Leontien en Geert hadden het groots aangepakt door een enorme partytent in de achtertuin op te bouwen samen met Ton en Wilma Helbers. Omdat het tegelijk ook een housewarming party was, werden wij getrakteerd op een heerlijk warm buffet.

Lees meer...

Het leek wel zomer, op 27 september. Met een grote groep Tractionisten kwamen we aan op het startpunt in Goirle. Daar werden we verwelkomd door Frank en Francis Kok en de ouders van Francis. We hadden al zo een vermoeden dat dit een leuke en actieve dag zou worden, want de familie Kok houdt wel van een grapje en een spelletje.

Lees meer...

Het spoor bijster tijdens de sleutelbijeenkomst

“Sla af bij de weg, net voor Haps, die je niet ziet, daar wonen wij” was het uitstekende telefonische advies van onze gastheer Siraar Jans die in het mooie Brabant al 30 jaar in een prachtig door hem en echtgenote Wilma verbouwde boerderij woont met een schitterende “sleutelbijeenkomst garage”.

Lees meer...

Wat de TC niet voor elkaar kreeg lukte TAN Zuid wel !!!

Bij de aankondiging in 2005, dat er in 2009 weer een rit “Parijs Moscou Parijs “ zou worden gereden, heb ik mij, samen met Monique, direct ingeschreven voor deze historische rit.

Lees meer...

Het is geen OAD reis hoor..

Ik zit aan de tafel bij Rolf van der Zande, en ik zie twee glimmende heren voor mij. Rolf en zijn buurman Wim van Duren zijn helemaal klaar om een jongensdroom uit te laten komen. Niet lang na dit gesprek zullen zij beiden met hun echtgenotes op reis gaan naar Parijs. In een Traction met caravan. Vandaaruit gaat het bijna 8000 kilometer heen en terug naar Moskou. Dit is het begin van een 7 weken durend avontuur!

Lees meer...

Van 10-13 juli was in Arras de internationale bijeenkomst ter ere van 75 jaar Citroen Traction Avant. Vanuit 17 landen deden ruim 700 equipes mee, met 1500 personen. Na Frankrijk (286) kwamen de meeste equipes uit Nederland (175).

Lees meer...

Aspergerit 2009

Ondanks het, in eerste instantie slechte weer, was dit jaar de aspergerit weer een grandioos succes. Nadat we Grubbenvorst achter ons hadden gelaten begon voorzichtig de zon te schijnen.

Lees meer...

Stralend schoon op de sleuteldag

Op 6 juni waren we te gast bij Huib de Bruine. Ook dit jaar had Huib weer een perfecte mogelijkheid gecreëerd om in de gigantisch grote werkplaats van zijn werkgever de  roestige onderdanen van onze Trax te stralen.

Lees meer...

Remvloeistof controle Tractions 2 mei 2009

Ondanks vakantie en Citromobile waren er weer een aantal sleutelaars aanwezig om bij Piet van Vonderen de remvloeistof te laten controleren.

Lees meer...

Mooi weer, mooie omgeving, uitstekende organisatie, prachtige rit. Alles aan deze 4 dagen was geslaagd. In een zonnig Gulpen genoten we met een groep van 80 personen een fantastische lang weekend. Hoogtepunt was de gezamenlijke rit door het Zuid-Limburgse landschap met een uitstapje naar Wallonie en de omgeving van Aken. En...het nemen van een gelijkvloerse kruising met een rivier...

Lees meer...

Op 5 april gingen we met zijn allen de Brabantse Wal doorkruisen. Mooi weer, een goed gevuld programma en veel Tractions waren weer de ingredienten van een geslaagd evenement.

Lees meer...

Sleuteldag nog even en mijn Trax is hybride

De sleuteldag van 7 februari stond in het teken van het stroomgebruik in de Traction. We waren dit keer te gast bij Ad de Roos in Breda. Matthijs Peters praatte ons daar bij over de stand van zaken rondom de LED achterlichten. Na de theorie en de boterhammen, werd bij een Traction de led verlichting ingebouwd.

Lees meer...

Sleuteldag Ontlakken 13 december 2008

Op 13 december waren we te gast bij Frans en Ria Gommans. We werden ingewijd in de geheimen van het ontlakken door professional Wim Weijers.

Lees meer...

Op een donderdagavond in december kreeg ik een telefoontje van Rolf van der Zande. Of ik met een Traction een scene wilde spelen in een speelfilm? Nou dat hoef je natuurlijk geen twee keer te vragen...Ja dus!

Lees meer...

Sleuteldag Versnellingsbakken op 8 nov 2008
Een heerlijk zonnetje, prachtige herfsttinten en met een maximum van 100Km op de snelweg waren de ingrediënten voor een goede start van de sleuteldag bij Pim en Jooske Wittop Koning in Oosterhout.

Lees meer...

Dit jaar stond er weer een echte Mosselrit op het programma. Een goede reden om samen door de Zak van Zuid-Beveland te gaan toeren.

Lees meer...

Sleuteldag 11 okt 2008

Een 2-tal stuurhuizen, klapperende wielen, haperende benzinepompen, we hadden weer wat te sleutelen.

Lees meer...

Het was een stralende zaterdagmorgen toen we met de Traction naar het startpunt in Ittervoort reden. Hoewel de herfst bijna begonnen was, werd het zonnig en warm. Via leuke binnenwegen kwamen we op de Route Napoleon uit bij café de Tramhalte. Daar stond Frans Tromp ons te verwelkomen, zodat iedereen zonder krassen zijn Citroën klassieker kon parkeren. Zie ook het Video verslag van de lokale TV Ellef

Lees meer...

Dit keer gingen we met de Mercedes Oldtimers op stap in de omstreken van Den Bosch.

Lees meer...

Aspergerit 2008

Op 8 juni was het weer een feest van herkenning op het Pastoor Vullinghsplein. Naast vele fraaie Tractions was er live muziek (!) en ... goed weer.

Lees meer...

Sleuteldag 14 juni 2008

14 juni waren wij te gast bij Boudewijn Schoenmakers, die eigenaar van een professioneel garagebedrijf is, waar alle merken voor reparatie en APK kunnen worden aangeboden. Ook Tractions!

Lees meer...

Foto's van een geslaagd en zonnig Hemelvaart weekend ! Van 1 tot en met 4 mei verbleven we in en om Bertrix - in de Belgische Ardennen.

Lees meer...

Inwijding Traction van Chris Hahn

 
"Feesten" op de sleuteldag bij Chris Hahn.
Op 19 april was de heugelijke dag dat de "Dame" van Chris de Thornse straten mocht bewonderen.
Lees meer...

Op 13 April werd de Algemene Ledenvergadering van Traction Avant Nederland gehouden in het Brabantse Brakel. Hier vindt u alvast de foto's van een geslaagd evenement!

Lees meer...

Nieuw LED licht in en op de Traction

15 Maart was het zover. Met ca 40 personen naar de kerk om…

Lees meer...

Op zondag 20 januari kwamen we in Tilburg bij elkaar om het nieuwe jaar te starten. Hier zijn enkele foto's van de voorbereidingen voor die dag. Er werd al vroeg in de keuken gewerkt om het speciale TAN buffet klaar te maken. Een kijkje achter de schermen dus.

Lees meer...

Sleuteldag 9 februari 2008

Op 9 februari waren we weer te gast bij Huib de Bruine. We mochten met hem mee naar zijn werkplaats bij ThermPhos.

Lees meer...

Voor de 10e keer was TAN weer present op de Interclassics-Topmobiel beurs in Maastricht. En de mooie stand kreeg de 3e prijs van de jury !

Lees meer...

Sleuteldag 8 dec 2007

Op een winterse 8 december waren we te gast bij Frans en Ria Gommans. Het werd een gezellige en leerzame dag, onder andere door het bezoek aan het restauratiebedrijf van de fa. Niessen. Ook was er een verrassing voor de gastheer en gastvrouw in de vorm van een leuke collage over hun Traction gemaakt door Hans van den Brandt.

Lees meer...

Op 28 oktober gingen we het donker de Belgische grens tegemoet om te smokkelen. Wie schetst onze verbazing toen we onderweg werden aangehouden door de boswachter en deze twee douaniers! Vakkunding wisten ze de nodige smokkelwaar in de 2cv's en Tractions boven water te krijgen...

Lees meer...

Sleuteldag 15 september 2007

Wederom waren we in grote getalen te gast bij Frank en Francis Kok in Arendonk. Deze keer stond de demontatie van het motorblok van de Traction op het programma.

Lees meer...

Op 26 augustus 2007 hebben we een prachtige rit gereden door West en Midden Brabant. De rit was uitgezet door Nico Driessen.

Lees meer...

Aspergerit 2007

Nadat we onder het genot van een bakje koffie en Limburgse vlaai elkaar weer begroet hadden en de laatste nieuwtjes waren uitgewisseld was het tijd voor de rit. Gelukkig waren de weergoden met ons toen we met wederom dit jaar een grote groep aan de aspergerit begonnen.

Lees meer...

Sleuteldag 23 juni 2007

Op 23 juni was het een klein feestje want we hadden 2 jarigen in ons midden te weten Pim Wittop Koning en Cees Bakker. Na de koffie met gebak bekeken we de werkplaats bij Pim aan huis en het afdelingsmagazijn.

Lees meer...

Na alweer, een geweldig kampeerweekend van afd. Zuid, en ook weer zeer goed georganiseerd. Je snapt niet dat alles wat wij hebben gekregen, van de organisatie, geregeld is met een min. bedrag aan inschrijfgeld, toppie, organisatie!

Lees meer...

Na 2 jaren waarin de Hemelvaart trips nogal regenachtig waren hoopte iedereen natuurlijk op een droge en zonnige trip voor dit jaar. En het kwam goed!

Lees meer...

Bart van de Graaf en Bart van de Loo hadden een perfecte rit uitgezet waarbij we met 19 equipes aan deelnamen. Een zonovergoten dag maakte het geheel tot een echt feest.

Lees meer...

Sleuteldag 14 april 2007

Op 14 april waren wij , ca 20 enthousiaste sleutelaars, te gast bij Chris Hahn in Thorn. Deze "Stiftplaats" is bekend om haar pittoreske witte huizen; prachtig decor voor onze Tractions en al helemaal voor de - een dag eerder van de spuiter terug gekomen - Trax van onze gastheer.

Lees meer...

Sleuteldag 17 maart 2007

Deze zaterdag waren we weer terug bij Theo Bayens. De carrosserie van zijn traction zit inmiddels strak in de grijze lak en met mooie zwarte spatborden wordt het echt een plaatje.

Lees meer...

Sleuteldag 10 februari 2007

Afgelopen 10 februari waren we weer eens welkom om in Zeeland bij Huib en Helma de Bruine te komen sleutelen. We werden met koffie en de fameuze Zeeuwse lekkernijen verwelkomd.

Lees meer...

Op een stormachtige zondag 21 januari verzamelden we ons weer in Tilburg voor de nieuwjaarsborrel. De dames Leontien, Monique en Lia van de Traction-catering hadden zich al wat eerder teruggetrokken in de keuken.

Lees meer...

Sleuteldag 13 januari 2007

Na lange tijd vond Cees Bakker het eindelijk goed dat we een keer naar zijn Traction mochten kijken :). En wat zagen we achter in de schuur: een hele mooie Bleu de Nuit 11B.

Lees meer...