TAN Afdeling Zuid  

Motorpech

Het weekend zit er weer op, we rijden met een groep van 3 tractions en een moderne Citro├źn terug naar Nederland. Vorig jaar had ik helaas een verbrande klep,die heb ik toen laten reviseren en ook maar meteen harde klep-zittingen er in laten zetten. Als je iets doet bij een oltimer moet je het meteen goed doen, is mijn motto.

Alles gaat goed tot 20 km. van Diekirch. Hij begon ineens maar op 3 cilinders! Langs de weg gestopt, de 4de cil. aan de praat proberen te krijgen, met hulp van John Lambrechts en Joep Kloth en Hans Hanswijk. Het wilde niet goed lukken, de auto verplaats naar een nabijgelegen tankstation en op de parkeerplaats gestald.

Om een lang verhaal kort te maken, de ANWB gebeld, monteur kwam en die kwam tot de zelfde conclusie als wij, 4de cil. hardstikke dood. Om precies te zijn, het was de 3 de cilinder vanaf de waterpomp. De traction boven op de sleepwagen en de caravan er achter gehangen. We werden naar Maastricht gebracht, naar John toe.

motorpech1


Hier de kop gelicht en wat blijkt tot onze verbijstering, is er, potdikkie, een van de nieuw geplaatste klepzittingen is er uit gevallen en klem komen te zitten tussen de klep. Komende maandag, 4 juni, ga ik weer naar John, met de alweer, gereviseerde kop om hem te plaatsen. De kop is, kostenloos, door het revisie-bedrijf opnieuw gereviseerd en hij betaalt ook nog de pakkingset. Zo zie je maar dat zelfs een Traction ooit kapot gaat, laat Will het maar niet horen, en dat het toch nut heeft om in groepsverband te rijden.
Tijdens het wachten op de sleepwagen/monteur, heben we met z'n achten, gezellig koffie zitten leuten en heb ik de nodige morele steun van onze medereizigers mogen ontvangen, hiervoor mijn welgemeende dank. Nadat bij john, de kop eraf was gehaald zijn wij door Hans en Marijke Hanswijk, netjes thuis afgezet, ook hiervoor hartstikke bedankt.

motorpech2Al met al, een ongelukkig pechgeval en als we terug kijken op hoe verder de samenwerking tussen iedereen verliep, alles viel op het goede plekje, de chauffeur, naar john rijden, het verwijderen van de cil.kop en als klap op de vuurpijl het thuis brengen van ons. Het groepje dat ons overal mee hielp, hartstikke bedankt voor alles, het had niet beter gekunt. Zo zie je toch dat de sfeer ook goed is bij ons in het zuiden. groeten en minder pech toegewenst,

Henk en Will Maas