TAN Afdeling Zuid  

Traction Winterklaar

Onze Technische Commissie heeft een checklist gemaakt met alle punten waarop je je Traction winterklaar kan maken. Veel spreken voor zich maar toch het lezen waard!

Kabelbomen, zekeringen en nog veel meer

Op zaterdag 8 december 2018 is er een zeer interesante bijeenkomst geweest over de kabelboom en waar we het beste zekeringen kunnen plaatsen.

Lees meer...

Script Traction 4 cilinder carburateur afstellen

Script Traction 4 cilinder carburateur afstellen

Het afstellen van de carburateur van een Traction klinkt gewichtiger dan het is. Aan een Traction carburateur kan namelijk niet zoveel worden afgesteld!

Wat meestal bedoeld wordt, is het instellen van het stationaire toerental en het lucht/benzine mengsel bij een stationair draaiende motor. Meer smaken zijn er eigenlijk niet.

Dat wil niet zeggen, dat een carburateur niet voor grote problemen kan zorgen; zelfs de eenvoudige carburateur van een Traction motor kan een zorgenkind zijn.

Lees meer...

Multimeter

Wat kan ik met de multimeter

In dit ducument vind je informatie wat je met een multimeter kunt doen en geralteerd aan de Traction.

Revisie van een Solex 32 PBIC

Revisie van een Solex 32 PBIC carburateur:

Hoewel mijn auto vooroorlogs was, was deze, toen ik hem kocht, uitgerust met dit type carburateur. De 32 PBIC solex dateert uit de vroege jaren 50 en werd toegepast op veel populaire auto's uit de jaren 50 en 60, zoals de Citroën voorwielaandrijving, maar ook de Peugeot 203, de Simca Aronde, de Willys jeep, .... zijn superieure eigenschappen ten opzichte van de vooroorlogse carburateurs en de brede beschikbaarheid kunnen de montage op mijn BL van 1938 verklaren.

Dit document reproduceert stap voor stap de procedure die is beschreven in het reparatiehandboek, bewerking 103, p 37-38. Ik illustreer elke stap met één of meer foto's om de verschillende onderdelen en hun montage zo duidelijk mogelijk weer te geven.

De tekst uit het reparatiehandboek wordt cursief weergegeven, mijn opmerkingen en persoonlijke opmerkingen zijn gewoon geschreven.

carburateur

 Dit artikel is een vertaling uit het Frans. De site van de (onbekende) auteur is http://traction.valdesarre.fr . We hebben enkele adviezen toegevoegd en vertaald.

Het hele artikel kunt je hier downloaden.