TAN Afdeling Zuid  

Revisie van een Solex 32 PBIC

Revisie van een Solex 32 PBIC carburateur:

Hoewel mijn auto vooroorlogs was, was deze, toen ik hem kocht, uitgerust met dit type carburateur. De 32 PBIC solex dateert uit de vroege jaren 50 en werd toegepast op veel populaire auto's uit de jaren 50 en 60, zoals de Citroën voorwielaandrijving, maar ook de Peugeot 203, de Simca Aronde, de Willys jeep, .... zijn superieure eigenschappen ten opzichte van de vooroorlogse carburateurs en de brede beschikbaarheid kunnen de montage op mijn BL van 1938 verklaren.

Dit document reproduceert stap voor stap de procedure die is beschreven in het reparatiehandboek, bewerking 103, p 37-38. Ik illustreer elke stap met één of meer foto's om de verschillende onderdelen en hun montage zo duidelijk mogelijk weer te geven.

De tekst uit het reparatiehandboek wordt cursief weergegeven, mijn opmerkingen en persoonlijke opmerkingen zijn gewoon geschreven.

carburateur

 Dit artikel is een vertaling uit het Frans. De site van de (onbekende) auteur is http://traction.valdesarre.fr . We hebben enkele adviezen toegevoegd en vertaald.

Het hele artikel kunt je hier downloaden.