Website Security Test
Sleutelen

TAN Afdeling Zuid  

Sleuteldag nov 2018

EEN SLEUTELDAG WAARBIJ HET SLEUTELEN ACHTERWEGE IS GEBLEVEN.

 Op 10 november waren we uitgenodigd om onze sleutel dag te houden in de Collse watermolen.

Het gehucht Coll ligt aan de kleine Dommel tussen Nuenen en Tongelre. In de tijd van Van Gogh was nog geen sprake van Groot Eindhoven. Nu wel en maakt Tongelre daar onderdeel van uit.

De molen ligt in het gebied de Urkhovense Zeggen, een groot natuurgebied in het dal van de kleine Dommel. Uitgestrekt en vol van riet en wilgenmoeras.

Lees meer...

Ambachtelijk vertinnen van plaatwerk

Ambachtelijk vertinnen van plaatwerk

Een vrij pretentieus onderwerp stond op het programma. Bekend was dat Arie van Aken aan een coque (lees kaal carrosserie) van een BN-wieltje uit 1951 bezig was. Naast zijn BN uit 1955 had hij dit als “oefen project “uitgekozen om enerzijds voor een echt restauratieproject, anderzijds om toch wat te hobbyen aan een traction

Lees meer...

Technische controle dagen 2018

Technische controle dagen 2018

De vereniging TAN besloot dit voorjaar – op initiatief van Karel Beukema to Water – om voor alle leden van de vereniging een GRATIS technische controle in te voeren. Geconstateerd was dat we onze “dames” flink vertroetelen en verzorgen, maar dat een check op de essentiële punten om een veilig gebruik op de weg te waarborgen, geen overbodige luxe is.

Lees meer...

Sleuteldag sep 2018

MUSEUMBEZOEK - DE FRANSMAN LUCIEN ROSENGART EN ZIJN SUPER TRACTION.

De afdelingen GELRE en Zuid hebben op 8 september samen een bezoek gebracht aan het Rosengart Museum in Bedburg Duitsland. Een hele belevenis.

Lucien Rosengart

Het verhaal van monsieur Rosengart is heel opmerkelijk. Lucien Rosengart is in 1881 in Parijs geboren als zoon van een reparateur van fijnmechanisch gereedschap. Hij heeft slechts zes jaar onderwijs genoten. Waarna een indrukwekkende carrière volgde. Op 22-jarige leeftijd had hij reeds een eigen bedrijf in het fabriceren van schroeven, moeren en smeernippels. De uitvinding van de roestvrije schroef wordt aan hem toegeschreven. En met een flinke zijstap ook het tafelvoetbalspel. Al heel snel, zeg maar 1918, breidde zijn bedrijf uit tot een bedrijf met 4500 werknemers. Het bedrijf fabriceerde auto-onderdelen en bouten.

Lees meer...

Sleutelen juni 2018 (CAS)

sleuteldag 16 juni bij CAS(Classic Automobile Service) te Zeeland(N-B)

Enige maanden geleden werd een suggestie gedaan door Paul Flentrop om samen met de BOCCC een werkbezoek te brengen aan Classic Automobiel Centrale, afgekort CAS, in het plaatsje Zeeland. Doel was om de kwaliteit van de huidige onderdelen te toetsen aan de eisen van deze tijd en aan de originaliteit.

Lees meer...

Agenda

December 2018
M D W D V Z Z
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Wie is Online

We hebben 420 gasten en geen leden online