TAN Afdeling Zuid  

ThermPhos , 14 april 2012, een ingrijpende schoonmaakbeurt!!

ThermPhos , 14 april 2012, een ingrijpende schoonmaakbeurt!!

Zaterdag, 14 april 2012…..het stond zwart van de Tractions rond Huize de Bruine in Rilland om 10.00 uur. 

Gastheer Huib zag met genoegen dat heel veel leden gevolg had gegeven aan zijn verzoek om met hun Traction zich te verzamelen in Rilland. Echtgenote Helma had de koffie al weer “Bruin”. Nieuw was dat Helma voor de dames een schitterende wandeling had uitgezet rond het pittoreske plaatsje Nisse. Is dit de nieuwe ThermPhos formule voor de toekomst…..de heren met hun dames naar de grootste schoonheidssalon en de echtgenotes van de heren met kloeke wandelschoenen de prachtige Zeeuwse natuur in? Ik mag het hopen, want ook deze wandeling was wonderSCHOON !!

Na de koffie in Traction colonne naar Vlissingen, naar het imposante fabrieksterrein van ThermPhos. Wederom stelde de directie van ThermPhos, na de terechte controle van onze paspoorten, haar fabriekspoorten open om onze “roestige” onderdelen dankzij het moderne en hyperveilige machinepark van ThermPhos weer helemaal als nieuw te kunnen behandelen. Fantastisch gezicht was het te zien de ca 18 tractions in rij opgesteld in de grootste werkplaats van “Zuid” tussen de draaibanken, wasinstallaties, gritmachines, werkbanken, hijsinstallaties etc. Je krijgt het gevoel dat de tractions weer terug geplaatst zijn naar de vroegere Citroënfabrieken aan de “Quai de Grenelle in Javel….Vlissingen was op 14 april even het Quartier van Parijs waar onze hobby zijn oorsprong vindt.

Ik blijf het indrukwekkend vinden om mijn schone overall, met het geborduurde opschrift “Citroën” aan te trekken en dan in die machtige werkplaats van ThermPhos mijn mede leden hard aan het werk te zien……wat een mazzel lid te zijn van TAN Zuid, wat een mazzel dat Huib de Bruine zo’n uitstekende relatie met zijn bazen heeft en bovenal wat een mazzel dat die bazen steeds weer bereid zijn deze schitterende werkplaats een maal per jaar ter beschikking te stellen, wat een mazzel dat de pensioengerechtigde leeftijd opschuift zodat wij nog lang gebruik mogen maken van deze grote “schoonheidssalon” onder deskundige leiding van Huib de Bruine.

Directie van ThermPhos en Huib, dank voor deze fantastische sleuteldag en Herma, dank voor jouw schitterende wandeling voor onze echtgenotes….volgend jaar graag weer met misschien nog meer sportieve wandelaarsters ?!

Rolf van der Zande