TAN Afdeling Zuid  

Sleuteldag 14 april 2007

Sleuteldag 14 april 2007

Op 14 april waren wij , ca 20 enthousiaste sleutelaars, te gast bij Chris Hahn in Thorn. Deze "Stiftplaats" is bekend om haar pittoreske witte huizen; prachtig decor voor onze Tractions en al helemaal voor de - een dag eerder van de spuiter terug gekomen - Trax van onze gastheer.

Sleutelen bij Chris

Gezien het mooie weer hebben wij ruim de tijd genomen om ons mondeling voor te bereiden op de werkzaamheden die Chris voor ons had gepland. Misschien hebben wij wel iets te ruim tijd genomen, gezien het feit dat niet alle werkzaamheden zijn uitgevoerd. Wel kon Pim zijn technische kwaliteiten demonstreren bij het juist richten van de handrem. Dat dit precieze werk liggend op de bodem van de Trax moest gebeuren zegt niets over de werkhouding van Pim, maar alles over de stand van de handrem stang door het chassis. Ondertussen werkte Piet onverdroten aan de afstelling van de remvoeringen van het linker achterwiel; Huib zag dat het goed was en Chris hoeft alleen nog maar de andere drie trommels na te stellen. Precisiewerk was het juist afstellen van de ophanging, dat hierbij een tierib draadje essentieel is was voor scribent een eye-opener.

Absoluut hoogte punt was de voortreffelijke soep tijdens de lunch, klaargemaakt naar oud-Thorns recept door onze gastvrouw en gecompleteerd door in de oven voor verwarmde Limburgse broodjes.

Kortom , dank aan onze gastheer Chris en zijn echtgenote, het karwei is nog niet af; we komen dan ook graag weer terug naar het Limburgse land!


Rolf van der Zande