TAN Afdeling Zuid  

Sleuteldag 13 januari 2007

Sleuteldag 13 januari 2007

Na lange tijd vond Cees Bakker het eindelijk goed dat we een keer naar zijn Traction mochten kijken :). En wat zagen we achter in de schuur: een hele mooie Bleu de Nuit 11B.

Ongeremd sleutelen

Netjes gespoten en klaar voor het monteren van de remmen. Dus na de koffie en de cake werden de overalls aangetrokken en de wielen opgekrikt. Met grote voortvarendheid werd het werk aangepakt. We waren immers met 16 man en vrouw sterk!
Ploeg Pim ging aan de slag met het linker wiel, en ploeg Frank met het rechtervoorwiel. Ploeg Hans en David was aan de achterkant enthousiast bezig om de boel op te krikken en de remvoeringen te plaatsen.

Er was nog wel uitgebreid overleg nodig op een gegeven moment: hoe moeten de voeringen gemonteerd worden?? Na overleg over en weer en het raadplegen van de vele boekwerken en handleidingen van Cees kwamen we tot de slotsom dat de grote voeringen aan de voorzijde van de voorwielen gemonteerd moesten worden.

Inmiddels was er een Ploeg Guus ontstaan die aan de slag ging met het stuurhuis. Ook daar was het even puzzelen hoe de afdichting tussen het stuurhuis en de koets in elkaar moest zitten. Uiteindelijk was ook dit weer gelukt.

Cees vertelde opgewekt dat er ook nog een kleine brug in zijn mooie knutselruimte komt. Onze citro-elektro-expert Jos was speciaal daarom ingevlogen naar De Heen om een driefasen stroom voorziening aan te leggen. We dachten nog even dat er een plantjeskwekerij moest worden ingericht, maar nee dit was speciaal voor de nieuwe brug. Zo zie je maar waar je vrienden van de Traction club je al niet mee kunnen helpen!

Tiny en Cees hadden weer goed voor ons gezorgd, dus zaten we tussen de middag lekker aan de boterham met erwtensoep. Goed moment om nog even wat technische tips uit te wisselen en te kijken of we met een paar man tegelijk banden kunnen inkopen.

Tiny en Cees, bedankt voor de leuke dag!

Marc Vos