Na het welkoms woord van onze voorzitter Marc Vos was het woord aan John Branderhorst. John heeft als hobby treintjes maar dan niet alleen de modelspoorbaan maar het echte werk van weleer. Er was een prachtig verhaal voorbereid wat ons o.a. leidde door de geschiedenis van de trein. Daarnaast heeft John “het Duitse lijntje” altijd beziggehouden. Hij heeft de geschiedenis in zijn geheel tot zich genomen en met ons gedeeld. Ook werden ter plekke nog wat aanvullingen gegeven door Theo Baijens wiens vader gediend heeft tijdens het uitbreken van de 2e wereldoorlog.

Het verhaal van John was een voorbode van een mooi uitgezette rit door John en Jan Uijlings, die door het regenachtige weer van eerder, wat ingekort was. De rit leidde ons lang diverse herkenningspunten die indertijd zijn opgezet voor dit beruchte Duitse lijntje. Zo passeerde we oude stations, oude spoorwegovergangen maar ook spoorversperringen die de opmars van de Duitsers tijdens de eerste dagen van de oorlog moesten stuiten. Een mooie rit maar voor verdere gedetailleerde informatie verwijs ik graag naar de gedetailleerde informatie die op de website beschikbaar komt.

Bij terugkomst was er een wandeling uitgezet door Wilma voor de dames terwijl de heren zich klaarmaakte voor de ALV. Hier was een korte terugblik te beluisteren, de nog aankomende activiteiten en de financiële situatie. Verder werd het project verjonging binnen de club door Marc besproken en de initiatieven die hiervoor ontplooit zullen gaan worden. Ook werd de vraag gesteld om wat meer inzage te krijgen in het reilen en zeilen van het Centraal magazijn. Twee van onze leden van Zuid zijn tegenwoordig actief binnen het Centraal Magazijn. Met name de niet altijd gunstigere prijzen vanuit het magazijn leverde wat vragen op. Voor verdere details van de ALV verwijs ik naar de notulen van de ALV 2017 die binnenkort beschikbaar zullen zijn.

Tot slot werd er een traktatie verzorgd door Siraar en Wilma in de vorm van heerlijke ijs wat was gefabriceerd door de plaatselijke ijssalon die dit jaar de prijs van beste ijs in de wacht gesleept had.

Gaston Delvaux

 

{gallery}tanzuid/ritten/ALV2017{/gallery}

Filmpje over het Duits Lijntje

Op de Zomerrit in Augustus nam John Branderhorst ons mee langs het Duits Lijntje. Met dit filmpje kom je in de sfeer van weleer