TAN Afdeling Zuid  

Reims- 26e Salon Champenois du véhicule de collection

Na de oproep via mail aan leden van TAN Zuid om aan te geven of ze belangstelling hadden om naar Reims te gaan meldden zich (buiten mijn 3 medepassagiers en ikzelf) nog 6 enthousiastelingen aan.

4 daarvan maakten er in 2 groepen een meerdaags bezoek van, waardoor auto delen moeilijk was. De resterende 2 personen, waarvan één met auto, besloten uiteindelijk niet mee te gaan, omdat 2 wel heel weinig bezetting in de auto is. Dit viel mij en hen reuze tegen, omdat ik vorig jaar mensen heb moeten afzeggen omdat mijn auto al vol zat. Dus ik hoop dat het volgend jaar verbetert. Want het was wederom echt de moeite waard.

Zaterdagmorgen vertrok ik in de regen van huis, waarna achtereenvolgens René Methorst, mijn vader en Paul Kicken onderweg instapten. De hele weg bleef het regenen, maar vanzelfsprekend brak de zon bij aankomst in Reims door. Om even na elven liepen we het terrein van de beurs op. De beurs vindt zowel binnen als buiten plaats. Buiten vind je de leveranciers van gebruikte onderdelen, wat wij het meest interessant vonden. Zoeken in dozen om net dat ene te vinden. Ik heb HY-drijfstangen voor mijn motorrevisie gevonden en tevens de originele krik (helaas nog zonder slinger) gekocht. Dat betekende dus dat ik de rest van de dag met zware tassen zeulde. We hadden om 12u bij het restaurant buiten afgesproken om gezamenlijk met de andere aanwezige TAN Zuid leden koffie te drinken. Echter een groep meldde mij per sms dat het ze niet ging lukken, en de andere hebben we helaas niet gevonden. René en Paul zijn al zo lang onderdeel van dit wereldje, dat ze toch nog heel wat bekenden tegengekomen zijn. Nadat we uren buiten vertoefd hadden en intussen allemaal een mooie rode kleur gekregen hadden van de zon, gingen we nog kort naar binnen om de leveranciers van nieuwe onderdelen te bezoeken. De tijd hiervoor was wat aan de korte kant, zodat we eigenlijk niet meer naar de club-stands zijn gaan kijken.

Om 18u liepen we moe maar voldaan richting auto. Na de traditionele Beligische friet in Baraque Fraiture was ik uiteindelijk om 23 uur thuis. Het was een fantastisch evenement en ik ga volgend jaar zeker weer naar Reims.

Ivo Baijens