Ze hadden speciaal voor deze gelegenheid hun hele tuin overdekt. Daar ontvingen we ook een goodie-bag met naast diverse leuke hebben-dingetjes verder daarin het routeschildje, een routebeschrijving en de puzzelrit.

De rit voerde ons door het drie provinciën punt van Zeeland – Zuid-Holland – Noord-Brabant.

De stop met lunch in de jachthaven bij het water was indrukwekkend. Voor de inwendige mens was er in overvloed gezorgd. Het enorme water op ooghoogte van de tafel deed mij beseffen wat er in 1953 is gebeurd.

Daarna begonnen we aan het tweede gedeelte van de rit. Het gaf een geweldige zicht over dijkweggetjes en water. Uiteindelijk gingen we (zonder Traction) met het pontje naar Tiengemeten, waar ieder voor zich kon kiezen, of je ging wandelen, dan wel met een gids de kabouters van Rien Poortvliet bekijken, of naar het boerenmuseum gaan. Wij gingen naar het pannenkoekenhuis voor een drankje. Terug met het pontje volgde het laatste gedeelte van onze najaarsrit waar we via smalle straatjes in het fraaie Willemstad naar het restaurant gingen waar we als afsluiting eerst de prijsuitreiking van de puzzelrit kregen en daarna de beloofde stamppot opgediend kregen die ons waanzinnig goed smaakte. Voor iedereen was er nog een leuke attentie. Wilma en Ton hartelijk bedankt voor de zeer geslaagde afsluitende rit van 2013.

Siraar en Wilma Jans.