TAN Afdeling Zuid  TAN sticker 50 jaar bijgesneden

 
 
 

Vakantieweek in Bollendorf (D)

Met vijf Tractions plus caravan of camper en natuurlijk een goed humeur en volle tank zijn we afgereisd. Al met al een perfecte reis waarbij de hellingen van 13 % in z’n tweede versnelling wel te doen waren, maar waarbij toch wel de snelheid erin gehouden moest worden omdat anders de problemen alleen maar groter zouden zijn.

Voor mij was het een rit van +/- 260 km naar Camping Altschmiede in Bollendorf waarbij door Ton en Wilma een mooie plek was gescoord aan rivier de Sauer. Bollendorf is een plaats en gemeente in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts, en maak deel uit van de Eifelkreis Bitburg-Prum. We reden prachtige ritten met fantastische vergezichten, zoals uitzichtpunt Saarschliefenland in Mettlach en de Saarburg waterval in het centrum van Saarburg in het Moezeldal. Ook hebben wij koers gezet naar het oldtimer treffen in Gerolstein. Maar helaas bleek dat ze op die laatste dag al hadden opgeruimd, dus hebben we deze gemist, maar niet getreurd want er waren bezienswaardigheden te over.   

Wat we uiteraard niet mochten missen was een bezoekje aan Trier, een mooie interessante stad om met onze - door de Duitsers genoemd “boevenwagens” - te doorkruisen en te bezoeken. We namen een bustocht door de stad en brachten een bezoek aan het speelgoedmuseum, waarbij ook terrasbezoek niet mocht ontbreken. En natuurlijk ook het heerlijke eten was een feest tijdens deze periode, met restaurantjes te over, eigenlijk te veel om op te noemen. Toch rest mij om als leuke anekdote nog even te vermelden dat door H.M. en T.H. en F.K. met groot enthousiasme aan een sloopcaravan wat onderdelen werden onttrokken. Met als uitstekend resultaat een koeling en zonwering. 

Mocht u deze zomer het Duitse Moezeldal bezoeken, rijdt dan eens via die regio. U zult er geen spijt van krijgen. Ook deze korte vakantie is een prachtige activiteit van de afdeling en is voor herhaling vatbaar, misschien iets voor volgend jaar?!

 

Fred van der Knaap