TAN Afdeling Zuid  

DSC09456

Brasserie Maes 21 aan de Maas bij Baarlo is dit jaar startpunt van de Voorjaarsrit. Daar starten we in de serre met koffie en Limburgse vlaai én een mooi uitzicht op de Maas. De Maas volgen we de hele dag, want we rijden van Baarlo naar Roermond. En dit doen we kloksgewijs of tegenkloksgewijs. De ‘kloksgewijs’ groep begint met het pontje richting Steijl, terwijl de ‘tegenkloksgewijs’ groep via de uiterwaarden naar Kessel rijdt. Onderweg komen we door pittoreske plaatsen, rijden we langs oude kasteeltjes en bomen die nog prachtig in bloei staan. Ook zijn er prachtige vergezichten over de Maas waar we de Traction parkeren, picknicken en genieten van het voorjaarszonnetje.

Terug in de Tijd

De gezamenlijke tussenstop is in Horn. Daar is een klein, maar boeiend museum ‘Terug in de Tijd’. Een museum over het alledaagse leven uit de jaren 50-60 met onder andere een grutterswinkel, bibliotheek, apotheek en bakkerswinkel. Verder waan je je op de eerste verdieping tussen de wandelwagens en tv-toestellen, echt even terug in de tijd. Op de beneden verdieping bewonderen we een hele collectie van bromfietsen en een aantal auto’s zoals een Rolls Royce, Traction en een Daf.

Na deze tussenstop rijden we verder en komen we weer terug bij Maes 21. Daar staat een drankje en een versnapering voor ons klaar. We kletsen bij. Daarna is het tijd om huiswaarts te keren. Het is een geslaagde dag, organisatie bedankt!

Hebben we deze keer dan geen enkele technische problemen? Jawel hoor, naast John Lambrechts heb ik ook een mankement. Maar is het nu “te weinig getankt” of achterstallig onderhoud? Feit is dat de dame 300 meter voor het einde van de rit, waarvan 100 met het pontje, niet meer wil starten. Gelukkig zijn er omstanders die meehelpen om haar veilig de helling op duwen en bij Maes neer te zetten. Op de parkeerplaats kijk ik samen met Ton onder de motorkap. Jan haalt zijn gereedschap. En Ton stelt de contactpuntjes opnieuw af. De Traction rijdt weer. En als we later naar huis rijden, rijdt Henk voor de zekerheid achter ons aan. Dit is TAN Zuid op zijn best, bedankt voor de hulp!

Gaston en Marjon