TAN Afdeling Zuid  TAN sticker 50 jaar bijgesneden

 
 
 

Cafe Parler Heerlen - Technische Controle

Café Parler Heerlen - Technische Controle

In den beginne…. er was een oproep van de Citroendealer uit Heerlen, Janssenkerres, die vroeg om een mooie Traction voor hun showroom. In het kader van het 100-jarig jubileum van het merk Citroen wilde men dit jaar allerlei acties (verkoop) ontplooien.Via een oproep was de familie Schoon uit Roermond bereid hun prachtige 15 daar een tijdje te stallen. Van de nood een deugd maken, hebben we meteen gevraagd of we een Technische Controle konden houden in de garage.

Dat was - na afstemming – geen punt en onze contactpersoon Peter Koselka regelde meteen de nodige faciliteiten. Zo waar werd een foodtruck (type HY) gehuurd voor koffie enz. Ook zouden we als tegen prestatie z.g. instapmomenten creëren voor klanten. De Limburgers zijn altijd wat voorzichtig en zo konden we slechts 3 leden noteren voor de technische Controle. Wiljan Cats, geen onbekende bij de Limburgse leden en ver daarbuiten, was bereid de functie van Technische Controleur op zich te nemen, samen met Huub van Heel als 2 controleur/ registratie. Deze combinatie heeft perfect gewerkt.

Samen met Theo Baijens, namens het bestuur, zijn we al vroeg naar Heerlen getogen. Het beloofde een mooie dag te worden en dat werd het ook.Na de verse koffie en Limburgse vlaaipunt in de volle zon begonnen we snel aan de controles. Even wennen aan de bediening van de hefbrug en de remmentestbank, maar dat ging vrij snel.

De belangstelling was er niet minder om en nieuwsgierigen kropen vol belangstelling onder de auto en namen veel in zich op. Ook hier waren de remmen een belangrijk item, waar aandacht aan moet worden geschonken. Geen grote gebreken werden geconstateerd, dan de gebruikelijk zaken, die door de tijd toch steeds weer terugkomen.

Voor de instap acties zijn slechts twee ritten gemaakt. John Lambrechts liet zelfs een klant even in zijn auto rijden. Wij geloofde het aanvankelijk niet. Met name de eega van de meerijder was bloed enthousiast, dus mogelijk een nieuw lid in aantocht.

In totaal zijn er ruim 25 personen geweest. Had best iets meer mogen zijn, maar nu was het geheel wel overzichtelijk.

Veel contacten weer opgedaan en veel gesproken met de leden. Enthousiasme was er bij iedereen ruim voldoende, met de koffie uit de foodtruck, vlaaipunten en saucijzenbroodjes. We kunnen zelfs het volgende jaar weer terugkomen.

Iedereen bedankt, want in Limburg gaat het nu allemaal weer wat leven. Ze worden op hun wenken bediend met een voorjaarsrit uit Cadier en Keer, een uitstapje in september naar musea in België door John en Annemie Lambrechts, de start van Le Citron Pressé op 29 mei tot 1 juni in Maastricht, het 29 september festijn in Simpelveld. Kortom, er is veel te doen.

Theo Baijens en John Branderhorst