Deze rit had een primeur. Men kon deze rit via de TOMTOM of Garmin rijden. De route was tijdens de koffie door Paul Officier en Marc Vos professioneel op de diverse navigatiesystemen geplaatst. Desondanks slaagde diverse rijders erin om bij het verlaten van het parkeerterrein al fout te rijden. Maar gelukkig kwam iedereen na korte tijd weer in het goede spoor. Bij de Bailey brug vlak na de start stonden Marieke en Paul al klaar om mooie plaatjes te schieten van elke auto. Diverse navigatoren waren blij met de tomtom, omdat ze minder bezig waren met navigeren, en meer met het genieten van de mooie rit.

De rit bracht ons via fraaie weggetjes in België naar een steenkolenmijnmuseum in Beringen alwaar we een lunch en een boeiende rondleiding kregen. We kregen een uitgebreide toelichting op het vak van mijnwerker en de gevaren en gebruiken in de mijn. Je begon als snotneus duidelijk onderop, en moest de bijzondere Franse termen leren van het vak. De boterhammetjes die moeder had gesmeerd voor je moest je ophangen in een zak, anders aten de ratten ze op. En in al het stof, alleen maar sippen aan je waterfles, anders had je niets meer op het eind van de dag. Aan de kleur van de mijnwerkerslamp kon je de functie herkennen van je collega's.

Hierna maakten we ons weer op voor de laatste etappe waar nog enkele onverharde stukken weg genomen dienden te worden. Niet alleen voor onze dames maar ook voor de navigatie van sommigen een uitdaging. We sloten deze dag af met een heerlijke kop soep in Lommel, waarna eenieder huiswaarts keerde om op een terrasje of in de tuin nog na te genieten van deze leuke rit.

Paul en Marieke geweldig bedankt, het was een succes.

Geert van Eijk