Vanaf ca 13.00 uur wensten in informele sfeer ca 70 leden elkaar een bijzonder goed Nieuwjaar toe. In zijn openingswoord wenste daar opvolgend de voorzitter een ieder niet alleen een zeer gezond en voorspoedige toekomst toe, maar sprak hij ook de wens uit dat 2011 een net zo succesvol en druk Traction jaar mocht worden als 2010. Hij memoreerde nog eens alle hoogtepunten van het afgelopen jaar; mooie ritten, vele excursies, intensieve en plezierige onderlinge contacten, technische keuringen van onze (zwarte) dames, diverse zeer afwisselende sleutelbijeenkomsten en een druk bezochte ALV Zuid in het Marechaussee museum in Buren.

Nieuw was de introductie van het speciale TAN Zuid cadeau voor de (toekomstige) organisatoren van TAN Zuid evenementen en sleutelbijeenkomsten. De zwaar begeerde TAN Zuid handdoek met ingeweven logo was vergeven aan vele actieve leden van “Zuid” .
Tijd nu voor een nieuw speciale TAN Zuid attentie, die alleen maar te krijgen is door een extra inspanning ten behoeve van de leden van Zuid. Met trots toonde de voorzitter de speciale zwarte TAN Zuid das met wederom het ingeweven Zuid logo. Speciale aandacht was daarnaast nog voor John en Annemie Lambrechts. Al jaren lang zijn zij de organisatoren van de TAN stand in de internationale automobiel beurs “Interclassics” In Maastricht. Sinds dit jaar heeft hun stand de status van “landelijk evenement” TAN Nederland gekregen. Onder luid applaus ontvingen zij beiden dan ook als dank voor hun jarenlange inspanningen de nieuwe TAN Zuid das. Overigens was de tentoongestelde Traction van Hans van den Brandt door de jury van Interclassics als de mooiste auto van de leden stands gekozen. De voorzitter schatte dat daardoor de waarde van onze auto’s door deze internationale erkenning al gauw zo’n 30 % is gestegen; met dan aan John, Annemie en Hans!!

Na deze inleidende woorden kon aan de hand van enkele sheets Geert van Eijk, onze penningmeester, iedereen duidelijk maken dat dit drukke 2010 ook een record aan uitgaven met zich meegebracht heeft. Onder het mom “geld moet rollen ; het doet onze traxen een heel eind komen” had een ieder dan ook een goed gevoel over de besteding van onze gelden!

Guus Gussenhoven, verantwoordelijk voor onze sleutelactiviteiten, gaf een overzicht van de geplande sleutelbijeenkomsten in 2011 en legde nogmaals uit waarom de strategie van dit bestuur mede is het aandacht geven aan de veiligheid van onze auto’s door het organiseren van technische inspecties (Met grote dank aan Ton en Rob Helbers en Ton van Heesch).

Met trots kon daarna Jan Uijlings een overzicht geven van de volle evenementen kalender voor 2011 en al gedeeltelijk 2012 (!) . Fons Struyk en Henk Hessels ontvouwden daarna hun plannen om een tocht te organiseren naar de roots van Henk en het werk terrein van Fons; Frankrijk en dan speciaal de Vogezen. Hun inspirerend betoog leverde al direct 6 team inschrijvingen op en vele geïnteresseerden. Veel animo en bewondering was er ook voor het uitvoerige betoog van Geert als woordvoerder van de Hemelvaartcommissie 2011. We gaan dit jaar naar het Oosten van Nederland.

Dat de animo groot was bleek al direct die middag uit meer dan 40 definitieve inschrijvingen; wees er snel bij want er kunnen maar 70 inschrijvingen totaal gehonoreerd worden.
Aan het einde van al deze plezierige mededelingen kon de ( al vele jaren) organisatrice van deze Nieuwjaarsreceptie , Leontien van Eijk, met TAN Zuid sjaal gesierd, een ieder oproepen gebruik te maken van het zeer uitvoerige koude en warme buffet.
Drankje, hapje en vele informele onderlinge contacten , dat is het moment waar de leden van TAN Zuid zich toch op hun best voelen en dat is ook het bewijs dat het de moeite loont vooral deze ontmoetingen te koesteren.

Het komend jaar zal door de vele uitdagende evenementen binnen TAN Zuid wel weer snel voorbij gaan….voordat je het weet zien we elkaar weer bij de volgende Nieuwjaarsreceptie!

Rolf van der Zande

 

 

{gallery}tanzuid/bijeenkomsten/nieuwjaar2011{/gallery}