TAN Afdeling Zuid  

Verslag A tm ZX Markt Simpelveld

Verslag A tm ZX Markt Simpelveld

Al jaren wordt in Simpelveld een Citroenbeurs gehouden onder de naam van A t/m ZX Markt. Een lokale aangelegenheid die rondom het station Simpelveld wordt gehouden. Het trekt echter al jarenlang steeds meer publiek uit al de omringende landen, vooral mensen die opzoek zijn naar een koopje.

Vorige jaar onder een stralende zon was een succes, maar helaas maar enkele tractionsbezitters wisten de weg te vinden naar dit evenement. Met Paul Kicken werd dan ook afgesproken dit jaar meer aandacht van uit de afdeling te schenken aan deze beurs.
Vooraf werd e.e.a. overlegd en het plan was om met een stoet tractions het terrein van de beurs op te rijden, ten einde ook aandacht te trekken van bezoekers voor onze dames.
De nieuwsbrief - kort voor het evenement - leverde een 7 tal reacties op waar ruim 16 personen akte de prĂ©sence zouden gaan geven. De weersvoorspellingen waren zeer slecht. Regen en wind werd voorspeld en dat is deels uitgekomen. Desondanks werd met deze kleine enthousiaste groep leden .ontvangen in De Greune Luiper te Maastricht, waar Etienne Ubachs de honneurs van de afdeling waarnam. Koffie en vlaai stonden klaar en rond 13.15 vertrok de kleine stoet richting Simpelveld. De intocht van het relatief kleine aantal tractions was een feit..
Er moest af en toe geschuild worden onder een zeil van een marktkraam,. maar verder  was er tijd genoeg om alles rustig te bekijken. Er werden zowaar enkele leuke deals afgesloten! 
Het aantal standhouders was weer meer als het jaar daarvoor, ondanks dat er enkele afzeggingen waren i.v.m. het weer.
Alom een leuk evenement, met de ambiance van de stoomtrein in de nabijheid, wat altijd de moeite waard is om eens te bezoeken. Ons lid Peter Wachelder zit in de organisatie en zal ons op de hoogte houden. Roger Kicken - zoon van Paul - is betrokken bij de opbouw van het evenement en hij omschreef deze dag als leuke drukte, overzichtelijk geheel en vooral gezellig. Volgend jaar gaat deze beurs weer een vervolg krijgen. 
Wat wil je nog meer! Getuige de foto's een "must"voor iedere Citroenrijder.
Voor verslag: Paul/Roger Kicken, Peter Wachelder.