TAN Afdeling Zuid  

Opstomen naar Rotterdam

Op 26 september zagen de straten van Rotterdam en Delfshaven zwart van de Tractions. Meer dan 160 equipes hadden zich ingeschreven voor het grootse TAN Jaarfeest.

"We hadden ons al maanden verheugd op het jaarfeest. Het stond met grote letters in de agenda en er mocht niets tussen komen. Wij stonden dus om half tien in de startblokken.

Dankzij de prima last minute routeinfo van Ad Besems kwamen we zonder problemen aan bij de scheepswerf "de Delft" . Bij aankomst stonden er al zo"n 50 auto"s opgelijnd. Een ge- weldig gezicht. Wat een originele locatie. Je waande je echt in de 18de eeuw en we kregen een groot respect voor alle vaklieden die het oude scheepstimmervak nog beheersten.

De koffie met appelgebak smaakte prima, en het was heel leuk om weer veel bekenden uit het hele land te zien. De dames en heren vrijwilligers van afd Rotterdam stonden overal perfect te begeleiden.
De tourrit door het Rotterdamse havengebied was ook erg interessant. De tussenstop voor het bezoek aan ss Rotterdam riep veel oude herinneringen op omdat ik tijdens mijn studietijd als werkstudent aan boord van de Rotterdam een trip maakte naar New York."

Margriet en Bart van de Loo


Na bezichtigen van de SS Rotterdam, ging de rit door authentiek Rotterdam, o.a. het Noorder Eiland.  Nooit van gehoord, om vervolgens over de Nerschdijk te rijden, een stukje groen en boerderij met schapen midden in Rotterdam…????!!

Jawel om vervolgens langs Capelle a/d IJssel te rijden. Een Traction rijder had JP Balkenende langs de weg zien zwaaien…! Eindpunt was in Zevenhuizen waar restaurant La Barrage een voortreffelijk warm buffet (met vlees en vis) had gereserveerd. Hier werden de belevingen en ervaringen van de dag met een goed glas bier en wijn doorgenomen. Complimenten aan de organisatie, zeer geslaagde meeting.

Hans en Jacqueline van den Brandt

Tijdens het evenement werd elke Traction op de foto gezet voor de ss Rotterdam. Klik HIER voor de link en zoek je auto (op volgorde van aankomst)