Om 10.00 verzamelen bij Marc en Lia Vos en dan gaan we.

Met een beetje zoeken, waar is nu de ingang, vinden we ‘the pinball club’ waar we hartelijk welkom worden geheten door Michel Arts en zijn partner met koffie en cake.

Een keur van prachtige flipperkasten staat op ons te wachten, de ene met nog moeilijkere levels dan de andere. Allemaal met vrije spelen dus we konden onbeperkt flipperen. Michel is een ware encyclopedie waar het gaat over allerlei flipperkasten en als oud bezitter van een flipperkast vond ik het wel leuk om te horen dat het Tilt mechanisme in de moderne kasten hetzelfde werkt als in die oude Galahad die ik ooit had.

   025 002  009

We konden onze eigen lunch gebruiken aangevuld met een versnapering die aldaar te verkrijgen was.

Daarna was het tijd voor de rit. Deze bracht ons na een fraaie aaneenschakeling van veranderende landschappen naar België. Uiteraard is daar 20 meter na de grens een pompstation waar menigeen zijn Dame even goedkoop liet laven.

Iets verderop kwamen we bij een paar grote schuren waar we de Tractions parkeerden en werden we welkom geheten door Gert Verberk en zijn medewerkers, wederom met koffie en cake, in een immense schuur.

 

 In deze schuur stond een keur van bijna in nieuwstaat verkeren Cadillac ’s opgesteld. Als je die auto’s bekijkt dan is zelfs de grootste Traction een mini wagen. Iedere auto had zijn eigen verhaal hoe die hier terecht was gekomen en wat zijn afkomst was.  

013                     

 Mijn persoonlijke favoriet was een V16. Welke in allemaal losse onderdelen in Parijs was aangekocht en met veel geduld en liefde weer tot de nieuwstaat was gerestaureerd.Er waren maar 2 auto’s van dit type bewaard gebleven en hier stond er een van.

 019

Alleen al het schoonhouden van de auto’s en de ruimte was een geweldige klus. Ik ben in musea geweest waar de auto’s onder het stof stonden. Hier was het brandschoon.

Nadat onze voorzitter Paul Flentrop had bedankt voor deze geweldige dag begonnen langzaam aan de tractionisten weer huiswaarts te keren.

Het was een buitengewoon leuke dag geweest met niet 1 maar 2 fantastische excursies. Ook was er de hele dag voldoende tijd om weer eens ouderwets bij te kletsen.

Paul Chapeau.

VOOR ALLE FOTO'S VAN DEZE DAG KLIK HIER