NIET NORMAAL MAN(S)”!!!

We hebben al eerder kennis gemaakt met de “Route 66 Story” van Martijn en Daniëlle Mans. Van dag tot dag hebben we hun trip via internet kunnen volgen. Met zijn viertjes op pad in dezelfde wagen waarmee pa hen ruim 25 jaar geleden was voorgegaan. Nu kwamen ze, bijgestaan door broer Ronny, hun avontuurlijke reis vertellen via een power point presentatie. Huize Marc en Lia Vos bood de noodzakelijke accommodatie met wat daar zoal bij hoort. De presentatie werd gehouden op een zodanig uitlokkende wijze dat er gezellige interactie ontstond met de toehoorders. Wat te doen met de stelling: Gewoon doen of jarenlang voorbereiden. De meeste van ons zullen denk ik best in staat zijn heel veel redenen te bedenken om iets niet te doen. Maar echt doen: 5 weken, 8.500 km ? Met kinderen van 2 en 3,5 jaar jong ? Hoe om te gaan met pech. Hulp via de ANWB (zusterclub) of stapels reserveonderdelen meenemen ? U zegt het maar. De wijze waarop zij daarmee omgingen, met lostrillende onderdelen / lekkende brandstofleiding / klapband etc. was bijzonder. Als akkefietjes en in alle rust werd de rimpeling genomen. Hoe zouden wij handelen ? We zijn weer eens wakker geschud. Aangestoken door dit virus zullen een aantal van ons volgend jaar de Polenreis ondernemen. Prachtig toch.

 

TOOLKIT.

Ja wat moet je zoal meenemen aan reserveonderdelen en gereedschappen als je voor kortere of langere termijn met je Traction op stap gaat. Wilfried van Dijck en Cees Bakker zijn er eens samen ingedoken. In een overzichtelijke presentatie kwam Wilfried met een eerste goed onderbouwd advies. Dit advies heeft nog een weg te gaan. Afstemming zal nog plaatsvinden met TAN in de persoon van Karel Beukema too Water. Het verdere proces zal via hem en ons lijfblad “Traxion” worden gepubliceerd. Persoonlijk miste ik in de meeneemlijst een stapeltje luiers, dat in bovenstaand praktijkverhaal gelukkig niet vergeten was !

Met dank nog aan Ron Mans, die de techniek van de beamer begeleidde.

 

Tussendoor werd er een vlammend pleidooi gehouden door Lia Vos, die eendachtig het verhaal van Danielle Mans, pleitte om vrouwen achter het stuur van de Traction te krijgen. Inmiddels heeft zij al wat lesuurtjes met vrouwen doorgebracht en dat is niet tegengevallen. Vooral als er iets onderweg gebeurt, wat te doen? Het stuur overnemen en een ritje naar een locatie of garage moet toch tot de mogelijkheden behoren. Het voorstel/plan is nu opgepakt door het bestuur en mogelijk zien we in 2020 er inderdaad iets van terug. Suggesties voor een pakkende term voor dit initiatief waren er ook al, maar zoals de Brabanders zeggen: eerst zien dan geleuve.

Theo Baijens.

  {gallery}tanzuid/sleuteldagen/langeritten{/gallery}