TAN Afdeling Zuid  

Zomerrit tussen de wijnranken

IMG 1198

Omdat wijn maken toch een vak apart is werkt men samen met vrijwilligers en vinologen om een lekkere wijn te produceren. De witte wijn smaakte dan ook goed, en vervolgens werden de wijnstokken bewonderd en kregen we ook te zien hoe de wijn gebotteld wordt. 

Voor de middag gingen we met de Tractions een mooie route rijden in het grensgebied met Belgie. Bart van de Loo en Paul Officier hadden kleine weggetjes gevonden en dankzij de heldere beschrijving kwamen we (bijna) allemaal weer op het beginpunt terug. Overigens had Gilbert ook een mooie eend, omgebouwd tot pick-up, voor zijn wijnboerderij staan. Je ziet dan als vanzelf een kringetje liefhebbers rondom het vehikel om te kijken hoe dit in elkaar was gezet.

Na de lunch kregen de partners een likeurenproeverij ! Het smaakte goed en de stemming zat er wel in, ik had nog wel wat meer gegiechel verwacht, maar nee er werd serieus geproefd. Daarna gingen we vanzelfspreken even het winkeltje in om alle varianten te bekijken.

Terwijl de ene helft aan de likeur zat, gingen de andere helft naar de Algemene Ledenvergadering van Zuid in de tent. Paul, Chris en ondergetekende deden verslag van de ritten, de financien en de sleutelactiviteiten. Van de gift van TAN50 is nu ook een mooie jong gebruikte aanhanger aangeschaft waar we alle clubtenten, vloerbedekking en verwarming kunnen opslaan. Dus als je een rit of weekend voor de afdeling organiseert, kun je hem zo aanhaken en meenemen! Als bestuur zoeken we nog een evenementencoordinator en secretaris. We zijn nu met vier en hebben echt nu minstens een extra bestuurslid nodig. 

De ritten voor volgend jaar werden besproken en er zijn 2 extra ritten t.o.v. anders die we even vermelden. Allereerst organiseren we in het voorjaar de ALV TAN. We hebben al een leuke lokatie gevonden en zoeken nog vrijwilligers o.a. voor de parkeerbegeleiding (er komen doorgaans ongeveer 130 auto's). De andere extra rit is een Zomerweek, dat wil zeggen gezamenlijk naar een camping in Frankrijk met enkele gezamenlijke activiteiten gedurende de week. Ton en Wilma nemen hiertoe het initiatief en willen graag voor eind 2015 horen wie mee wil gaan. En in augustus volgend jaar is er de ICCCR in de buurt van Arnhem. Kortom, in 2016 hoef je je niet te vervelen.

Fam. van de Loo en fam. Sweep, hartelijk dank voor de mooie dag en leuke ontvangst!

Marc Vos