TAN Afdeling Zuid  

Mooie herinneringen tijdens jubileumrit

Op de locatie in Haps aangekomen struikelde ik over de oude bekenden. Zelf ben ik sinds 1973 Als donateur en sinds 1993 als Traction bezitter lid van Tan Zuid. De oude bekenden die met mij de rit meemaakten waren mijn zwager Rob van Asten, Wim en Gerrit van den Boom. Beter bekend als "de Boomen". Beide broers zijn een eeneiige tweeling met geboortejaar 1938 en mede oprichter van TAN Zuid in de zestiger jaren. Beide heren zijn momenteel woonachtig in België, vrijgezel, en nog steeds in het bezit van enkele exclusieve oldtimers (helaas geen Traction meer).

002 a

De Boomen zaten van origine in het onderwijs, maar hun hart lag toch bij de handel in Tractions en andere Franse klassiekers (Hotchkiss, Delage, Talbot en Bugatti). De wagens werden destijds (zestiger jaren) in groepjes van 5 uit Frankrijk gehaald en voor de deur gezet "dans leurs jus". Klanten kwamen vanzelf, belden aan en vroegen of ze een Traction mochten kopen. Natuurlijk kon dat !!!!!!! Tja, dat waren nog eens tijden. Uiteindelijk was er geen tijd meer voor het onderwijs en werden de zaken meer professioneel aangepakt. Deze periode heeft tot medio zeventiger jaren geduurd!

Ten slotte wil ik Siraar en Wilma van harte bedanken voor hun gastvrijheid en het bestuur van Tan-Zuid voor de perfecte organisatie.

Met vriendelijke groet,

Bart van de Loo 

Redactie. Deze en vele andere verhalen hoorden we zaterdag 24 augustus tijdens de jubileumrit en reünie ter gelegenheid van het 40 jarig bestaan van TAN Zuid. Bovenstaand verhaal is terug te vinden in het jubileumboekje. Heb je ook zo’n leuke anekdote? Stuur deze dan voor 15 september naar Marjon Delvaux (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)