TAN Afdeling Zuid  TAN sticker 50 jaar bijgesneden
 
 
 

Waarom Technische Controle

Waarom een Technische Controle op mijn auto?

De Traction Avant, net als andere klassiekers die 50 jaar of ouder zijn, zijn niet meer APK-keuringsplichtig. Ze dienen echter wel degelijk aan de APK-eisen te voldoen. Wanneer iemand in zo'n auto aan het verkeer deelneemt en die auto blijkt bij een politiecontrole en/of na een ongeval niet in orde geweest te zijn, kan men worden geconfronteerd met bijzonder onaangename consequenties. Dat kan een behoorlijke boete zijn. Maar kan ook tot gevolg hebben dat de verzekering van het voertuig de schade niet dekt in geval van een ongeluk. Dit vooral als men weet of kan weten, dat het voertuig niet aan de APK-keuringseisen voldeed voor het ongeluk. De (juridische) gevolgen zijn in dat geval niet te overzien.

De Technische Controle van TAN bestaat nu 5 jaar en wij krijgen nu een redelijk beeld van de staat van onze Tractions. Hieruit blijkt dat een Traction gemiddeld 4,5 afwijkingen heeft. Auto's zonder afwijkingen komen niet voor. Auto's met ernstige afwijkingen wel.

De Technische Controleurs controleren de auto's met de insteek de eigenaar te helpen zijn/haar klassieker in goede en vooral veilige staat te brengen. Niet om de eigenaar in verlegenheid te brengen. Om deze reden worden gegevens verzameld in een landelijke database waarbij ze niet herleidbaar zijn, alleen de eigenaar en de controleur kennen de afwijkingen die bij een bepaalde auto zijn genoteerd. Het gaat er hierbij om een beeld te krijgen van de afwijkingen om daar bij sleuteldagen aandacht aan te kunnen besteden.

Uw auto is daarom dan ook van harte welkom.

Met vriendelijke groet,

De Technische Controleurs