TAN Afdeling Zuid  TAN sticker 50 jaar bijgesneden

 
 
 

Na een hete zomer veel activiteiten in September

Une Canicule zo noemen de Fransen een hittegolf, mooi woord trouwens. Ik denk dat een paar Eindhovenaren iets te enthousiast worst naar het plaatselijke Clarissenklooster hebben gebracht. Dat doen ze hier namelijk al eeuwen lang als je mooi weer wil hebben.

“Wat doe je met je Traction bij die hitte?” vroeg ik daarom op onze facebook pagina. Johan de Looff meldde dat hij nu best wel genoot van zijn cabriolet, terwijl Henk Janse verwacht dat hij met de raampjes open naar het 100 jaar Citroen evenement op het eiland van Maurik gaat. Cees Bakker is stoer en gaat kijken hoe het rijdt met de caravan achter de Trax bij deze temperaturen.

Voor meer informatie over onderstaande activiteiten en aanmelden, klik in het menu op Agenda

 8 September naar Rosengart Museum

Op zaterdag 8 september steken we de Duitse grens over richting het plaatsje Bedburg voor een uitstapje naar het Rosengart museum, u weet wel van de Super Traction. Het is een privé museum met verschillende Rosengart typen en het complete bedrijfsarchief. Veel te horen en te zien! Deze Ausflug doen we samen met de afdeling Gelre, en we verzamelen tussen 9.30 en 10.00 uur bij het carpoolterrein van Rijkswaterstaat, Mulkenshofweg 1 in Venlo (Blerick). Rond 11.00 krijgen we koffie bij het museum, met rondleiding en daarna een lunch. Kosten 15,50 euro. Opgave via John Branderhorst (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en betaling op rekening TANZuid. 

 2 Technische Controles: Zeeland en West-Brabant/België

Op 22 zaterdag september organiseren we voor onze Zeeuwse leden een Technische Controle bij de firma DEBA-Trucks Rijksweg 3a, in Kapelle. Als afdeling Zuid doen we dat al jaarlijks bij Ton van Heesch in Schijndel. Gezien het grote aantal auto’s in de afdeling gaan we nu op meer plekken de Technische Controle aanbieden. Ons nieuwe lid Tom Ytsma is auto professional en zal uw auto volgens de controle punten van TAN gaan inspecteren. De uitkomst is een veiligheidsadvies en dus geen keuring. De controle is gratis en de koffie/thee staat klaar. We willen rond 10 uur beginnen en aan de hand van de aanmeldingen wordt de volgorde bepaald. Reken op 45 minuten per auto. Opgave vooraf bij John Branderhorst via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-10148293. Voor  de regio’s Breda-Bergen op Zoom en Geleen-Maastricht zoeken we nog locaties liefst met een remmentestbank. Heb je connecties waar we terecht kunnen? Neem dan contact op met John. 

Op 29 September is eenzelfde Technische Controle bij de firma Roban in Roosendaal, Bredaseweg 223, 4705 RN. Guus Gussenhoven zal hier de auto's inspecteren. Ook hiervoor graag tijdig aanmelden bij John Branderhorst. 

 23 september Franse Lunch

Over nonnen gesproken, in Oosterhout is een Norbertinessen klooster het Sint Catharinadal met een eigen wijngaard en proeflokaal mede gerund door vrijwilligers. De plaatselijke Rotary ondersteunt deze activiteiten en nodigt ons van harte uit, om deel te nemen aan een Franse lunch in het Taveerne op zondag 23 september. Bij de naastgelegen winkel zijn heerlijke producten uit de streek verkrijgbaar, waaronder wijnen, bieren en lekkere kaas. En wat is een Franse lunch zonder Traction? Je bent daarom van harte welkom om 10.00 uur, om je trotse bezit te showen en een klein ritje met de gasten te maken en zo je passie te delen. Als tegenprestatie mag je vanaf 12.00 uur gratis deelnemen aan de lunch. Het evenement waar 250 bezoekers op af komen is rond 15.00 uur afgelopen. We zien je graag op de Kloosterdreef 3 in Oosterhout! Opgave bij Jan Uijlings (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 30 september Najaarsrit - van de Linge, naar Schoonhoven en Kinderdijk

En dan is er iets waar we al heel lang naar uitkijken - de najaarsrit op zondag 30 september. Waarom? Dat schrijf ik omdat ik weet dat Paul Flentrop, René Methorst en Peter Dingen hier iets moois voor ons in petto hebben. We verzamelen vanaf 9.30 in Rhenoy aan de Lingedijk 16 op het terras van restaurant ‘Rust Wat’. We krijgen eerst een rondleiding door Fort Asperen, waarna je je eigen lunchpakket kunt oppeuzelen, of een soldatenlunch kunt nuttigen. Daarna rijden we langs de dijkjes en volgen we de Lek tot aan Schoonhoven. Dit is een schilderachtig plaatsje waar je het beroemde Zilvermuseum kunt gaan bezoeken. We gaan verder naar Krimpen aan de Lek en strijken rond 16.00 uur neer voor de afsluitende borrel bij Hotel Kinderdijk in Alblasserdam. Een fantastisch eindpunt waar je natuurlijk vlak bij de bekende molens bent. Je kunt gezellig blijven eten om na te genieten van deze rit. Er is al een mooie dagschotel voor 9,75, of je kiest iets anders van de kaart. Deelname aan de rit kost 10,- euro pp en 15,- voor introducees. Dit is inclusief koffie, rondleiding Fort Asperen en de pontjes. Het Zilvermuseum betaal je ter plekke. Wil je de soldatenlunch gebruiken in Fort Asperen of blijven dineren op het eindpunt? Dan vermeld je dat vooraf bij opgave vóór 23/9 en je rekent het ter plaatse af.

Alles wat je moet weten vind je op www.tanzuid.nl in de Agenda 

 

Marc Vos

Agenda

Februari 2023
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28